Πουρές λαχανικών, από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγγελόγλου

Αυτός ο πουρές είναι μοναδικός. Όσες φορές τον έφτιαξα, άφησαν σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα φαγητά κι έφαγαν διπλή μερίδα πουρέ. Είναι ένα πιάτο με πλήθος βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, ινών και άλλων φωτοχημικών ουσιών που ευεργετούν τον οργανισμό μας. Εάν τηρήσετε και τις οδηγίες στον συνδυασμό των λαχανικών και την αναλογία, τότε θα έχουμε έναν μοναδικό πουρέ με σωστή πυκνότητα, χωρίς να είναι ούτε ρευστός ούτε σφιχτός. Στην υφή του δεν θα είναι κολλώδης και θα έχει ωραίο ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα· είναι τέλειος στη γεύση και αναδύει ευωδία μοναδική.