Tarte tatin αχλαδιού ατομικά .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Tarte tatin αχλαδιού ατομικά

Μόλις το δοκιμάσετε θα το λατρέψετε. Ε, για να το δοκιμάσετε, ξέρετε… υλικά, συνταγή και βουρ για την κουζίνα!

Γράφει: Matia Gr
Tarte tatin αχλαδιού ατομικά
Υλικά:

5-6 αχλάδια
1 φύλλο σφολιάτας
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να γίνει ελαφριά καραμέλα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά. Προσοχή να μην σκουρύνει πολύ. Μοιράζουμε την καραμέλα μας σε ατομικά φορμάκια. Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τους αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι, τα αλείφουμε με το κονιάκ και τα στρώνουμε στα φορμάκια μας. Τοποθετούμε το ίσιο μέρος τους προς τα πάνω. Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με λίγο νερό και αλείφουμε τα χείλη από τις φόρμες και σκεπάζουμε με κομμάτι σφολιάτας καλύπτοντας και τα χείλη της φορμίτσας γύρω γύρω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου τριάντα λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα tarte tartin με αχλάδι και τα αφήνουμε να σταθούν για ένα λεπτό. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε ένα ένα τα φορμάκια μας σε πιάτο με μεγάλη προσοχή ώστε να μην καούμε με την καραμέλα. Καθαρίζουμε τα φορμάκια από καραμέλα που μπορεί να έχει παραμείνει και την προσθέτουμε πάνω στα αχλάδια. Αν θέλουμε μπορούμε να συνοδέψουμε το νόστιμο αυτό γλυκό με σαντιγύ ή παγωτό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.