Ο βασικός κανόνας όταν βράζουμε μακαρόνια και γενικά ζυμαρικά θέλει να βάζουμε 1 λίτρο νερό για κάθε 100γρ. ζυμαρικών (δηλαδή για ένα πακέτο 500γρ. πρέπει να χρησιμοποιούμε 5 λίτρα νερό) και 7-10γρ. αλάτι.
Η τεχνική είναι η εξής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ανάλογο νερό, την καπακώνουμε και αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Τι κάνουμε για να μην κολλάνε τα μακαρόνια; Ανακατεύουμε ελαφρά και συχνά για να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο μέχρι που το νερό να αρχίσει πάλι να βράζει. Τ’ αφήνουμε να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες που γράφουν στο πακέτο ή γενικά γύρω στα 7-9 λεπτά. Κατόπιν τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι (προσοχή, τα μακαρόνια δεν τα ξεπλένουμε με νερό γιατί χάνουν τη γεύση τους), και αν θέλουμε βάζουμε να “κάψουν” στην κατσαρόλα 1-2 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής ή βιτάμ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με κάθετες κυκλικές κινήσεις, κρατώντας από δεξιά και αριστερά την κατσαρόλα.
Katse diladi an thelw na ta kapsw rixnw to voutiro kai anakatevw me kathetes kiniseis kratwntas tin katsarola apo de3ia kai aristera. diladi tha anakatevw me to trito xeri?
Καλησπέρα σας. Κρατάμε την κατσαρόλα κάνοντας τις αναφερόμενες κινήσεις και ανακατεύουμε τα μακαρόνια χωρίς να χρησιμοποιούμε κουτάλα ή άλλο παρόμοιο σκεύος. Τα μακαρόνια ανακατεύονται με τις κινήσεις και έτσι δεν λασπώνουν. Ευχαριστούμε.