Ματιά

Κουραμπιέδες

Συνταγή δοκιμασμένη με άριστα αποτελέσματα κάθε φορά!

Κουραμπιέδες

Υλικά:

4-5 κούπες για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι
2 κούπες γάλακτος
1/2 κούπας
2 (μόνο τους κρόκους)
Λίγη

1/2 κιλό

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το , το αλάτι, τη και το και μετά το κοσκινίζουμε. Στο μίξερ χτυπάμε καλά το με την και τη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια το αλεύρι χτυπώντας τα μέχρι να γίνει η μας αφράτη. Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο αλεύρι έτσι ώστε να μην κολλά στα χέρια μας η . Πλάθουμε με το χέρι τους κουραμπιέδες σε μισοφέγγαρα ή στρογγυλά ή κόβουμε με κουπ πατ γιορτινά σχέδια. Σε ταψί στρώνουμε (για την ευκολία μας) άκαυστο αντικολλητικό χαρτί και τους βάζουμε ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 175 βαθμούς. Όταν ροδίσουν τους βγάζουμε από τον φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστοί τους ραντίζουμε με και τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κουλουράκια