Προζύμι με Σταυρολούλουδα (βασιλικό) παραδοσιακό μοναστηριακό, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Παράδοση .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Προζύμι με Σταυρολούλουδα (βασιλικό) παραδοσιακό μοναστηριακό, από τον Γέροντα Παρθένιο

Προζύμι με Σταυρολούλουδα (βασιλικό) παραδοσιακό μοναστηριακό, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΠΡΟΖΥΜΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΛΟΥΛΟΥΔΑ (ΒΑΣΙΛΙΚΟ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΠΡΟΖΥΜΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΛΟΥΛΟΥΔΑ (ΒΑΣΙΛΙΚΟ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

Σατυρολούλουδα (βασιλικός από την ημέρα του Σταυρού)
Αλεύρι μαλακό
Αλεύρι σκληρό
Νερό

Εκτέλεση:

Κάνουμε τον σταυρό μας και ξεκινάμε.
Αναμιγνύουμε τα δύο αλεύρια, βάζοντας περισσότερο σκληρό αλεύρι. Ρίχνουμε νεράκι και ανακατεύουμε καλά. Σταυρώνουμε και από πάνω του βάζουμε σε σχήμα σταυρού το βασιλικό μας. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε σε ζεστό μέρος.
Την επομένη βγάζουμε τα Σταυρολούλουδα, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι και αλεύρι. Έτσι “ταΐζουμε” το προζύμι μας. Ξαναβάζουμε τον βασιλικό να σχηματίσει σταυρό και σκεπάζουμε.
Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε και την επόμενη ημέρα, με τη διαφορά ότι την τρίτη αυτή φορά θα ρίξουμε αρκετό αλεύρι, ώστε το προζύμι μας να είναι σφιχτό σαν ζυμάρι.
Μία φορά την εβδομάδα θα επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία και με τον τρόπο αυτό θα έχουμε προζύμι για όλο το χρόνο.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.