Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Το Κορίτσι με τα μαύρα!
Για να επιστρέψετε στις Ταινίες κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Το Κορίτσι με τα μαύρα

Β 

Γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1955 στην Ύδρα με πολύ λίγα χρήματα και με μόνο μια κάμερα. Σενάριο-σκηνοθεσία ήταν του Μιχάλη Κακογιάννη και η πρώτη προβολή έγινε 19/3/1956. Στο εξωτερικό προβλήθηκε με τους τίτλους: "A girl in blank" και "La fille en noir".

Η υπόθεση ήταν καθρέφτης της ιδιοσυγκρασίας και των στερεοτύπων της εποχής, ιδίως στην επαρχία που οι κοινωνίες ήταν κλειστές (π.χ. η χήρα που δεν επιτρέπεται να ξαναπαντρευτεί, το κουτσομπολιό κλπ). Για την ερμηνεία της Λαμπέτη είχε γραφτεί:
[«Η Έλλη Λαμπέτη είναι η Ελληνίδα Γκρέτα Γκάρμπο με το πρόσωπο μιας επαναστατικής Μαντόνας που δίνει μια ερμηνεία, που από ζεστό μάρμαρο λιώνει και γίνεται ακτινοβόλα ζωή» Evening Standard 29-11-1956].

Η ταινία στάθηκε αφορμή ώστε η Λαμπέτη να γνωρίσει το δεύτερο σύζυγο της Frederic Wakeman ο οποίος είχε δει την ταινία στο Λονδίνο και ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά να την γνωρίσει ενθουσιασμένος από την ερμηνεία της.

Η ταινία κέρδισε α) το Ασημένιο Βραβείο στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Μόσχας, β) τη Χρυσή Σφαίρα ως η Καλύτερη Ξένη Ταινία από την Επιτροπή Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αμερική και γ) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το "κορίτσι με τα μαύρα" είναι η Μαρίνα, μια κοπέλα που ζει στην Ύδρα με την μητέρα της Φρόσω και τον αδερφό της Μήτσο. Η μητέρα της, χήρα από νέα, διατηρεί δεσμό με τον νεότερο της Πανάγο, γεγονός που την κάνει "δακτυλοδεικτούμενη" στο νησί, προκαλώντας τη συνεχή αντίδραση του Μήτσου. Δωμάτια στο σπίτι της Μαρίνας θα νοικιάσουν δύο φίλοι, ο Παύλος και ο Αντώνης, προκειμένου να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί. Ο Παύλος αρχικά συγκινείται από τα προβλήματα της κοπέλας και καθώς περνά ο καιρός οι δύο νέοι ερωτεύονται. Ο Χρήστος, ψαράς του νησιού ερωτευμένος με την Μαρίνα, προσπαθώντας να εκδικηθεί τον "αντίζηλο" Παύλο, προκαλεί δολιοφθορά στη βάρκα του για να βουλιάξει. Δεν το περίμενε όμως ότι μέσα στη βάρκα του Παύλου εκείνη τη στιγμή θα υπήρχαν και παιδιά, με αποτέλεσμα να πνιγούν. Ο Παύλος συλλαμβάνεται, όμως με τη βοήθεια της Μαρίνας αθωώνεται αφού η αλήθεια έρχεται στο φως ο Χρήστος φυλακίζεται και η ταινία τελειώνει με το πολυπόθητο happy end.

Παύλος: Δημήτρης Χορν
Μαρίνα: Ελλη Λαμπέτη
Φρόσω: Ελενη Ζαφειρίου
Αντώνης: Νότης Περγιάλης
Μήτσος: Ανέστης Βλάχος
Πανάγος: Στέφανος Στρατηγός
Χρήστος: Γιώργος Φούντας
Χωροφύλακας: Θανάσης Βέγγος
κυρ-Αριστείδης: Νίκος Φέρμας

Β 
Β 
Το υλικό αυτής της σελίδας μας έστειλε μια φίλη της Ματιάς, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Ηθοποιοί
Β 
Δείτε επίσης:
Ο κύριος πτέραρχος
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος
Έξω οι κλέφτες
Η κυρία δήμαρχος
Ένας βλάκας και μισός
Δεσποινίς διευθυντής
Ο ζηλιαρόγατος
Η κάλπικη λίρα
Λαός και Κολωνάκι
Αυτό το κάτι άλλο
Όταν λείπει η γάτα
Ο αχόρταγος
Ούτε γάτα ούτε ζημιά
Αλίμονο στους νέους
Κυριακάτικο Ξύπνημα
Το Κορίτσι με τα μαύρα
Β 
Ρίξτε μια ματιά στην συνταγή μας και φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν (pop corn), για να "συνοδέψετε" την ταινία, σε χρόνο dt.
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β