Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Ήξερες ότι... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Σελίδα 1!
Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στην Βιβλιοθήκη κάντε κλικ εδώ!
Β 
Ήξερες ότι... - Σελίδα 1
Ήξερες ότι... - Σελίδα 1 | Ήξερες ότι... - Σελίδα 2 | Ήξερες ότι... - Σελίδα 3 (Χριστούγεννα) | Ήξερες ότι... - Σελίδα 4 (Πρωτοχρονιά) |
Β 
Β 
Κάθε βασιλιάς της τράπουλας αντιπροσωπεύει και έναν πραγματικό βασιλιά από την Ιστορία.
Σπαθιά: Βασιλιάς Δαυίδ
Μπαστούνια: Μέγας Αλέξανδρος
Κούπες: Καρλομάγνος
Καρό: Ιούλιος Καίσαρας
Β 
Β 
Β 
Ο λόξυγκας σαν ενστικτώδες ακούσια συμπεριφορά, είναι το αποτέλεσμα της ξαφνικής σύσπασης του διαφράγματος που προκαλεί την εκπομπή αέρα με το ταυτόχρονο κλείσιμο της επιγλωττίδας με αποτέλεσμα να συμπιέζονται οι φωνητικές χορδές με το γνωστό ηχητικό αποτέλεσμα!! Πάντως για την ιστορία το ρεκόρ διάρκειας λόξυγκα έχει ένας Αμερικανός που του κράτησε από το 1922 έως το 1990!
Β 
Β 
Β 
Το πιο ακριβές ρολόι σε όλο τον κόσμο είναι το ατομικό χρονόμετρο NBS6, το οποίο έχει μέγιστη παρέκκλιση ένα δευτερόλεπτο κάθε 300 χιλιάδες χρόνια!
Β 
Β 
Β 
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών του Πανεπιστημίου του Κάνσας των Η.Π.Α., αλλά και πανεπιστημίων της Φινλανδίας και της Αυστραλίας, οι άνδρες που προσφέρουν εθελοντικά αίμα τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο, μειώνουν τις πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιακά νοσήματα κατά 50% και την πιθανότητα να προσβληθούν από καρκίνο κατά 40%.
Β 
Β 
Β 
Β 
Η πρώτη νουβέλα που γράφηκε σε γραφομηχανή ήταν το “Τομ Σώγιερ” του Μαρκ Τουέιν.
Β 
Β 
Β 
Γιατί όταν έχει το καλοκαίρι υγρασία ζεσταινόμαστε περισσότερο; Επειδή η ατμόσφαιρα είναι κεκορεσμένη από υδρατμούς, ώστε δεν μπορούν να διαφύγουν οι υδρατμοί του ιδρώτα. Αντίθετα με τον ανεμιστήρα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να εξατμιστεί η υγρασία του σώματος και ως γνωστό όταν ένα υγρό εξατμίζεται πέφτει η θερμοκρασία του σώματος.
Β 
Β 
Β 
Το 1960, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, ο Αιθίοπας δρομέας Αμπέμπε Μπεκίλα τερμάτισε πρώτος στον μαραθώνιο (40 χλμ.) τρέχοντας ξυπόλητος!
Β 
Β 
Β 
Είναι γεγονός ότι, καθώς η ηλικία μας αυξάνεται, ο ύπνος μας κατέχει μικρότερο χρονικό διάστημα. Στην αντίπερα όχθη, τα νεογέννητα μωρά, κατά μέσον όρο, κοιμούνται 16 ώρες την ημέρα. Τα παιδιά ηλικίας δύο χρονών κοιμούνται 13 ώρες την ημέρα, ενώ τα 10χρονα πιτσιρίκια κοιμούνται 10 ώρες. Όταν η ηλικία φθάσει τα 18, τότε τα άτομα κοιμούνται 8 ώρες την ημέρα. Ο λόγος που τα μωρά και τα μικρά παιδιά χρειάζονται περισσότερες ώρες ξεκούρασης, είναι γιατί ο ύπνος βοηθά την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλος εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς, έτσι δεν νιώθουμε την ανάγκη για πολλές ώρες ύπνου.
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
Ήξερες ότι... - Σελ. 1
Ήξερες ότι... - Σελ. 2
Ήξερες ότι... - Σελ. 3
Ήξερες ότι... - Σελ. 4
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Ήξερες ότι... - Σελίδα 1 | Ήξερες ότι... - Σελίδα 2 | Ήξερες ότι... - Σελίδα 3 (Χριστούγεννα) | Ήξερες ότι... - Σελίδα 4 (Πρωτοχρονιά) |
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β