Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Ινδιάνικοι μύθοι... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Γιατί ο τυφλοπόντικας ζει κάτω από την γη!
Για να επιστρέψετε στους Μύθους κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στο Έγραψαν κάντε κλικ εδώ!
Β 

Γιατί ο τυφλοπόντικας ζει κάτω από την γη
Ινδιάνικος Μύθος της φυλής Cherokee

Κάποτε ήταν ένας άντρας που ήταν τρελά ερωτευμένος με μια γυναίκα. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, η γυναίκα αυτή τον αντιπαθούσε και δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί του. Ο ερωτοχτυπημένος δοκίμασε ότι κόλπο γνώριζε για να κερδίσει την αγάπη της, αλλά καμία προσπάθεια του δεν έφερε το ποθητό, γι’ αυτόν αποτέλεσμα. Τελικά απογοητεύτηκε και αρρώστησε σκεπτόμενος τον ανεκπλήρωτο έρωτα του.
Κάποια στιγμή πλησίασε τον άντρα αυτό ένας τυφλοπόντικας. Βλέποντας τον βυθισμένο στις σκέψεις του, τον ρώτησε τι συμβαίνει. Τότε ο φίλος μας, είπε στον τυφλοπόντικα για τον έρωτα του και για τις προσπάθειες που είχε κάνει για να τον αγαπήσει η γυναίκα που ποθούσε. Ο τυφλοπόντικας τον άκουσε με προσοχή και όταν έμαθε όλη την ιστορία του είπε: «Μπορώ να σε βοηθήσω. Και όχι μόνο θα σε συμπαθήσει αυτή η γυναίκα, αλλά θα έρθει κοντά σου με την θέληση της».
Το βράδυ, ο τυφλοπόντικας έσκαψε ένα υπόγειο λαγούμι μέχρι το σημείο που κοιμόταν η γυναίκα, και της πήρε την καρδιά. Κρατώντας την καρδιά της γυναίκας, πήγε στον ερωτευμένο άντρα και του την έδωσε λέγοντας του: «Κατάπιε την, και τότε η γυναίκα θα έρθει σε σένα».
Εκείνος έκανε όπως του είπε ο τυφλοπόντικας. Όταν ξημέρωσε η γυναίκα ξύπνησε και η πρώτη σκέψη της ήταν ο ερωτευμένος άντρας. Ένιωσε μια παράξενη επιθυμία να την κατακλύζει και να θέλει να βρεθεί αμέσως κοντά του. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι της συμβαίνει, γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή τον αντιπαθούσε. Όμως η επιθυμία της μεγάλωνε διαρκώς, που αναγκάστηκε να πάει να τον βρει, να του πει πως τον αγαπάει και θέλει να γίνει γυναίκα του. Και πράγματι το ζευγάρι, με την βοήθεια του τυφλοπόντικα, παντρεύτηκε.
Όσοι μάγοι όμως γνώριζαν και τον άντρα και την γυναίκα παραξενεύτηκαν από αυτό που έγινε. Όταν κατάλαβαν ότι αυτό το απίθανο κατόρθωμα, ήταν δουλειά του ασήμαντου τυφλοπόντικα, ζήλεψαν και απείλησαν να τον σκοτώσουν. Από τότε ο τυφλοπόντικας χώθηκε κάτω από το έδαφος και δεν τολμά να βγει έξω στο φως.

Σ.Κ.

Β 
Β 
Δείτε:
Ποίηση
Νανουρίσματα
Πεζά
Μύθοι
Τραγούδια
Μελέτες
Β 
Δείτε επίσης:
Γιατί ο τυφλοπόντικας ζει κάτω από την γη
Πως δημιουργήθηκαν τα κουνούπια
Πως δημιουργήθηκαν οι πεταλούδες
Γιατί η κουκουβάγια έχει μεγάλα μάτια
Το κογιότ και η αρχή του θανάτου
Πως το κογιότ απόκτησε την πονηριά του
Η αρχή των τελετών θεραπείας
Τα παιδιά του Ήλιου
Ο λαγός που πολέμησε τον Ήλιο
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β