Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Καλοκαιρινές κατασκευές...  Αρχική Διάφορα διόλου αδιάφορα ...Αποικία μερμηγκιών!
Β 
Β  Για να επιστρέψετε στις Καλοκαιρινές κατασκευές κάντε κλικ εδώ! Για την αρχική των Κατασκευών κάντε κλικ εδώ! Β 
Β  Β  Β 
Β 

Αποικία μερμηγκιών

Β 
Β 
Β 
Β 

Τα μερμήγκια είναι ένα από τα πιο οργανωμένα είδη ζώων πάνω στον πλανήτη μας. Οι φωλιές τους αποτελούν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Με την κατασκευή που σας προτείνουμε σας δίνεται η ευκαιρία να απασχολήσετε ευχάριστα τα παιδιά σας δείχνοντας τους πως ζουν και χτίζουν την φωλιά τους τα μερμήγκια! Θα χρειαστείτε δύο διάφανα δοχεία το ένα μικρότερο από το άλλο, τόσο ώστε όταν βάζουμε το μικρό μέσα στο μεγάλο να αφήνει γύρω γύρω κενό μισού έως το πολύ ενός πόντου.

Παίρνουμε τα δύο δοχεία, βάζουμε το ένα μέσα στο άλλο και γεμίζουμε το κενό ανάμεσά τους με χώμα το οποίο πατάμε ελαφρά. Από τον κήπο μας μαζεύουμε μερικά μερμήγκια και τα βάζουμε πάνω στο χώμα του δοχείου μας.

Καλύπτουμε το δοχείο με ένα τούλι έτσι ώστε να αναπνέουν τα μερμήγκια αλλά να μην φύγουν. Κάθε μέρα βάζουμε στο χώρο με τα μερμήγκια λίγη μαρμελάδα, λίγα ψίχουλα ψωμιού, ή μικρά κομματάκια φρούτων έτσι ώστε να παρέχουμε τροφή στα μερμήγκια.

Οπλισμένοι με μερμηγκίσια υπομονή θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το χτίσιμο της φωλιάς τους καθώς ο χώρος με το χώμα θα γεμίζει με στοές.

Μην ξεχάσετε όταν όλος ο χώρος έχει γεμίσει στοές να ελευθερώσετε τους φίλους μας για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Αν δεν μπορέσετε να βρείτε κατάλληλα δοχεία, μπορείτε εύκολα να κατασκευάσετε χρησιμοποιώντας κομμάτια πλέξι γκλας τα οποία θα κολλήσετε με σιλικόνη.

Β 
Β 
Β 
Β 
Δείτε κατασκευές:
Αποκριάτικες
Για τις Εθνικές εορτές
Πασχαλινές
Ευχετήριες κάρτες
Καλοκαιρινές
Διάφορες
Χριστουγεννιάτικες
Β 
Δείτε επίσης:
Αποικία μερμηγκιών
Αμμογραφήματα
Επιτραπέζιο παιχνίδι Γκρινιάρης
Καλοκαιρινή κατασκευή, της Ελένης
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ Β 
Β  Β 
Β  Β 
Β