Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Ναοί και Μονές... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Μονές του Αγίου Όρους!
Για να επιστρέψετε στο Ναοί και Μονές κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στην Θρησκεία κάντε κλικ εδώ!
Β 

Μονές του Αγίου Όρους

Φωτογραφική περιήγηση στις Μονές του Αγίου Όρους
Β 
Επιμέλεια: Βάσω Κ. Ηλιάδη
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Μονή Λαύρας. Ίσως το σπουδαιότερο μοναστήρι στην Ιεραρχία. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του Άθω.Μονή Λαύρας. Ίσως το σπουδαιότερο μοναστήρι στην Ιεραρχία. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του Άθω.
Β 
Η Μονή Καρακάλου του 11ου αιώνα.Η Μονή Καρακάλου του 11ου αιώνα.
Β 
Β 
Η Μονή Ιβήρων. Ονομάζεται έτσι από τους Ίβηρες μοναχούς από τη Γεωργία της Ρωσίας. Είναι τρίτο στην Ιεραρχία του Όρους.Η Μονή Ιβήρων. Ονομάζεται έτσι από τους Ίβηρες μοναχούς από τη Γεωργία της Ρωσίας. Είναι τρίτο στην Ιεραρχία του Όρους.
Β 
Η Μονή Φιλοθέου. Ιδρύθηκε το 972μ.Χ.Η Μονή Φιλοθέου. Ιδρύθηκε το 972μ.Χ.
Β 
Β 
Το μοναστήρι του Παντοκράτορος, 7ο στην Ιεραρχία του Όρους, κτισμένο στην ανατολική πλευρά του Όρους πάνω σε μικρή χερσόνησο.Το μοναστήρι του Παντοκράτορος, 7ο στην Ιεραρχία του Όρους, κτισμένο στην ανατολική πλευρά του Όρους πάνω σε μικρή χερσόνησο.
Β 
Μονή Βατοπεδίου. Το παρεκκλήσι της Αγίας Ζώνης και στο βάθος δεξιά το αρχονταρίκι.
Μονή Βατοπεδίου. Το παρεκκλήσι της Αγίας Ζώνης και στο βάθος δεξιά το αρχονταρίκι.
Β 
Βατοπέδι. Εσωτερική πύλη, οι ξυλοκόποι πάνε τα ζώα προς την έξοδο.Βατοπέδι. Εσωτερική πύλη, οι ξυλοκόποι πάνε τα ζώα προς την έξοδο.
Β 
Βατοπέδι. Δεύτερο στην Ιεραρχία και στην σπουδαιότητα μοναστήρι του Όρους. Διακρίνεται αριστερά το καμπαναριό από το 1427.Βατοπέδι. Δεύτερο στην Ιεραρχία και στην σπουδαιότητα μοναστήρι του Όρους. Διακρίνεται αριστερά το καμπαναριό από το 1427.
Β 
Β 
Β 
Χιλανδάρι, το γνωστό Σέρβικο μοναστήρι 4ο στην Ιεραρχία στο βόρειο τμήμα του Όρους, κάπως απομονωμένο.Χιλανδάρι, το γνωστό Σέρβικο μοναστήρι 4ο στην Ιεραρχία στο βόρειο τμήμα του Όρους, κάπως απομονωμένο.
Β 
Β 
Στην κορυφή του Άθωνα 2.033μ. βρίσκεται ο Σταυρός της φωτογραφίας. Επίσης υπάρχει παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως.Στην κορυφή του Άθωνα 2.033μ. βρίσκεται ο Σταυρός της φωτογραφίας. Επίσης υπάρχει παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως.
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Η Μονή Παντελεήμονος είναι το γνωστό Ρωσικό μοναστήρι, 19ο στην Ιεραρχία του Άθωνα. Στο κέντρο της φωτογραφίας φαίνεται το καμπαναριό που έχει 33 καμπάνες.Η Μονή Παντελεήμονος είναι το γνωστό Ρωσικό μοναστήρι, 19ο στην Ιεραρχία του Άθωνα. Στο κέντρο της φωτογραφίας φαίνεται το καμπαναριό που έχει 33 καμπάνες.
Β 
Β 
Β 
Β 
Η Μονή Σιμανόπετρα 13η στην Ιεραρχία. Το γραφικό μοναστήρι είναι κτισμένο τον 14ο αιώνα επάνω σε υψηλούς βράχους.Η Μονή Σιμανόπετρα 13η στην Ιεραρχία. Το γραφικό μοναστήρι είναι κτισμένο τον 14ο αιώνα επάνω σε υψηλούς βράχους.
Β 
Β 
Η περίφημη Μονή Διονυσίου φαίνεται σαν να κρέμεται μεταξύ ουρανού και γης.Η περίφημη Μονή Διονυσίου φαίνεται σαν να κρέμεται μεταξύ ουρανού και γης.
Β 
Στα πόδια του Άθωνα είναι κτισμένη τον 10ο αιώνα η πιο πειθαρχημένη κοινόβια μονή του Αγίου Παύλου που είναι 14η στην Ιεραρχία του Άθωνα. Απέχει ένα χιλιόμετρο από την θάλασσα.Στα πόδια του Άθωνα είναι κτισμένη τον 10ο αιώνα η πιο πειθαρχημένη κοινόβια μονή του Αγίου Παύλου που είναι 14η στην Ιεραρχία του Άθωνα. Απέχει ένα χιλιόμετρο από την θάλασσα.
Β 
Β 
Β 
Β 
Ουρανούπολις. Το γραφικό λιμάνι με τον Πύργο του Ανδρόνικου.Ουρανούπολις. Το γραφικό λιμάνι με τον Πύργο του Ανδρόνικου.
Β 
Β 
Οι φωτογραφίες αυτής της σελίδας ανήκουν στην Βάσω Κ. Ηλιάδη και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδεια της.
Για να μάθετε για την Βάσω Κ. Ηλιάδη κάντε κλικ εδώ!
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Ύμνοι και Προσευχές
Διάφορα
Βίοι Αγίων
Μεγάλες Εορτές
Ναοί και Μονές
Ορθόδοξα χριστιανικά βιβλία
Β 
Δείτε επίσης:
Μονή του Αγίου Ραφαήλ
Νέα Μονή Χίου
Μονή Ταξιαρχών στη Χίο
Ναός Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους
Ομορφοκκλησιά στο Γαλάτσι
Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη
Μονές του Αγίου Όρους
Ιερά Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας
Παναγία η Μαρουλιανή
Πανορμίτης
Εκατονταπυλιανή
Παναγία η Σπηλιανή
Άγιος Νείλος
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β