Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Μουσικοί... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Μαριάντα Πιερίδη!
Για να επιστρέψετε στους Μουσικούς κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Μαριάντα Πιερίδη

Β 

Η Μαριάντα γεννήθηκε στην Κύπρο. Ο πατέρας της είναι Έλληνας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και η μητέρα της είναι δικηγόρος από την Κύπρο. Έχει ένα μικρότερο αδελφό, τον Δημήτρη. Σε πολύ μικρή ηλικία, μετακομίζει οικογενειακώς στην Ελλάδα για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.

Είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ στο ζώδιο και έχει γενέθλια στις 13 Ιουλίου. Η ονομαστική της εορτή, είναι στις 21 Νοεμβρίου.

Έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα, της αρέσουν τα extreme sports και τον ελεύθερό της χρόνο προτιμά να πηγαίνει με τον πατέρα της και τους φίλους της, σε βουνά της Ελλάδας για να μελετούν περίεργα βότανα και να μαζεύουν άγρια χόρτα.

Λατρεύει το χειμερινό σκι και την μαγειρική και ειδικότερα τα home made γλυκίσματα!

Από μικρή αρχίζει να ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό. Η μεγάλη αγάπη της μητέρας της για το πιάνο και την κλασσική μουσική, την κάνει να μυηθεί και η ίδια στα μυστικά της μουσικής. Παράλληλα γράφεται στην ομάδα της ενόργανης γυμναστικής του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου (Π.Γ.Σ.) και κάνει πρωταθλητισμό για τουλάχιστον 9 χρόνια.

Η μουσική και το τραγούδι, έγιναν αναπόσπαστο μέρος της ζωής της. Όταν φτάνει στο Λύκειο, κατασταλάζει στα θέλω και στους επαγγελματικούς της προσανατολισμούς και ασχολείται πιο σοβαρά με το τραγούδι, την κίνηση και την μουσική.

Γράφεται στο Ωδείο Αττικής και ξεκινάει μαθήματα φωνητικής (συνεχίζει μέχρι και σήμερα) με την κα Μαίρη Κωνσταντάρα, ενώ συνεχίζει να μελετάει πιάνο με τις κατευθύνσεις της δασκάλας μητέρας της.

Λίγο πριν τελειώσει το Λύκειο, βρίσκεται τυχαία σε ένα studio ηχογράφησης όπου την ακούει να τραγουδάει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Χάρης Ανδρεάδης. Ενθουσιάζεται από την φωνή της και της προτείνει να ακολουθήσει την Ελληνική αποστολή στον διαγωνισμό της Eurovision το 1995 στο Δουβλίνο (Ιρλανδία) συνοδεύοντας στα φωνητικά την Ελίνα Κωνσταντοπούλου, στο τραγούδι "Ποιά προσευχή".

Η πορεία της αρχίζει να διαγράφεται λαμπερή και συνεχώς ανοδική, καθώς συνεργάζεται με πολύ μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, εμφανιζόμενη μαζί τους σε μεγάλες πίστες.

Την πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση την έκανε στην Αθήνα (Βάρκιζα) στο νυχτερινό κέντρο On The Rocks με την φίλη της Δέσποινα Βανδή και τον Πασχάλη, κερδίζοντας τις καρδιές του κοινού.

Στη συνέχεια βρίσκεται στο πλάι του Χρήστου Νικολόπουλου στο Show Center για ένα ολόκληρο καλοκαίρι παρέα πάλι με την Δέσποινα Βανδή και την Λίτσα Γιαγκούση. Μετά, ακολουθεί τον Χρήστο Νικολόπουλο, στις συναυλίες του με αποκορύφωμα την πολύ επιτυχημένη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Επόμενη συνεργασία με τον μοναδικό Γιάννη Πάριο στο Fix της Θεσσαλονίκης, σε ένα πολύ δυνατό σχήμα αποτελούμενο από τον Αντώνη Καλογιάννη και την Σοφία Βόσσου.

Η επόμενη χρονιά, την βρίσκει στον Diogenis Palace με τον Γιάννη Πουλόπουλο.

Το 1998-1999 ακολουθεί η συνεργασία της με τους Αντώνη Ρέμο, Λάμπη Λιβιεράτο και τον Στέλιο Διονυσίου στο Apollon Palace και αμέσως μετά σε συναυλίες με τον Αντώνη Ρέμο σε χώρες της Ευρώπης και στους ομογενείς της Αυστραλίας.

Το 2000 εμφανίζεται -με μεγάλη επιτυχία- στο Posidonio με τον Γιάννη Πλούταρχο και αμέσως μετά, τον Χειμώνα 2001-2002 τον ακολουθεί στη Θεσσαλονίκη.

Το καλοκαίρι του 2002, η Μαριάντα είναι η νέα παρτενέρ του Γιώργου Τσαλίκη στο Romeo+ όπου και οι δύο μαζί ανέβασαν το θερμόμετρο του κεφιού και της διασκέδασης στα ύψη.

Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, η Μαριάντα κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά από την Nitro Music, με τον τίτλο "Η γυναίκα της ζωής σου". Το τραγούδι "Σ' αγαπώ", σε μουσική Αλέξανδρου Βουραζέλη και στίχους Ναταλίας Γερμανού, γίνεται το hit του καλοκαιριού. Όπως επίσης και το διαχρονικό πλέον τραγούδι της "Γύρω μου". Τη μουσική σε όλα τα τραγούδια έχει γράψει ο Αλέξανδρος Βουραζέλης, και ο παραγωγός της Σωκράτης Σουμέλας που υπογράφει το "Δεν με χαλάει". Όσο για τους στίχους, οι καταξιωμένοι Τάσος Βουγιατζής, Ναταλία Γερμανού, Εύη Δρούτσα και Ηλίας Φιλίππου έχουν χαρίσει στην Μαριάντα μερικά από τα καλύτερά τους κομμάτια. Την έκπληξη του δίσκου κάνει η διασκευή των Positive Energy στο τραγούδι "Απόψε σε θέλω" του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Τον χειμώνα 2002-2003 εμφανίζεται πάλι με μεγάλη επιτυχία, στο Romeo+ παρέα με τον Ανδρέα Στάμο, την Έλλη Κοκκίνου και τον Γιώργο Γιαννιά.

Στα βραβεία Αρίων 2002, η Μαριάντα παίρνει το βραβείο της Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης τραγουδίστριας!

Το καλοκαίρι 2003 το κοινό της Θεσσαλονίκης χορεύει μαζί της στους ρυθμούς των επιτυχιών της, στο Summer Fix Live, στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη.
Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, ταξιδεύει στην Κύπρο, όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά δισκογραφημένη, σε εκδήλωση στην Πάφο, υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Δώρου Θεοδώρου, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στο Ταμείο υποτροφιών του Δήμου Γεροσκήπου.

Ένα μήνα μετά, κυκλοφορεί ο προπομπός της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς της, ένα CD single με τίτλο "Ούτε κι εσύ", από την Universal Music, το οποίο περιλαμβάνει τρία τραγούδια σε μουσική του Αλέξανδρου Βουραζέλη και σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού και του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη. Ήδη το ρυθμικό «Μείνε δίπλα μου» γίνεται το απόλυτο hit στα ραδιόφωνα και το επόμενο video clip της.

Τον Οκτώβριο 2003, η Μαριάντα κυκλοφορεί το νέο της δίσκο με τίτλο Βάλε Φαντασία, που αποτελεί και την πρώτη ολοκληρωμένη της δουλειά με την Universal Music. Με το δυναμικό της στυλ, ερμηνεύει δώδεκα συνθέσεις του Αλέξανδρου Βουραζέλη σε στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, Κοσμά, Νίκου Σαρρή και της Ναταλίας Γερμανού.
Τα τραγούδια του δίσκου κινούνται ανάμεσα σε δυνατές dance ερμηνείες, όπως το ομότιτλο «Βάλε Φαντασία», το «Ένα» ή την ρυθμική «Χημεία», σε μπαλάντες όπως το «Άπλωσε τα χέρια σου» ή το «Βιάσου» αλλά και αμιγώς λαϊκά όπως το «Η καρδιά» και το «Που πας». Στο album περιλαμβάνονται επίσης τα τρία hit του cd single. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το album «Βάλε Φαντασία» κυκλοφόρησε στην αγορά με δύο εξώφυλλα, ένα σε κίτρινο κι ένα σε μαύρο φόντο, τα οποία ενωμένα σχηματίζουν ολόκληρο το πρόσωπο της Μαριάντας!

Τον χειμώνα 2003-2004, βρίσκεται στην Αθήνα στο Γκάζι, και τραγουδάει στο πλάι του Γιώργου Μαζωνάκη, επαναλαμβάνοντας έτσι την επιτυχία που είχανε το προηγούμενο καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη. Μαζί τους στην Αθήνα και ο Γιώργος Γιαννιάς.

Το καλοκαίρι 2004, επανακυκλοφορεί το cd "Βάλε Φαντασία" με bonus tracks 2 remixes του τραγουδιού "Άπλωσε τα χέρια σου" και ενός τραγουδιού με τίτλο "Γυναίκες/Βάλε Φαντασία" το οποίο η Μαριάντα ερμήνευσε στα Mad Music Awards 2004 μαζί με τους Going Through!
Ενώ την ίδια περίοδο κάνει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το χειμώνα 2004 εμφανίζεται στο Έναστρον στο πλάι του Νότη Σφακιανάκη σε μια καταπληκτική συνεργασία!

Στις 20 Νοεμβρίου 2004, κυκλοφορεί το cd της "Άμπρα Κατάμπρα". Το ομότιτλο τραγούδι που έγραψε η Σόφη Παππά, δεν άργησε καθόλου να γίνει τεράστια επιτυχία από την πρώτη του κιόλας μετάδοση! Όπως επίσης και το «Τα πιο μεγάλα όνειρα» και το «Χαιρετίσματα». To album περιλαμβάνει σε σύνολο δεκατρία τραγούδια σε μουσική που έγραψαν πολλοί σημαντικοί δημιουργοί! Ο Αλέξανδρος Βουραζέλης, οι Energy, ο Μάριος Ψιμόπουλος, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Τάσος Βουγιατζής, ο Πάνος Φαλάρας, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Αντώνης Παππάς, ο Κώστας Μηλιωτάκης, ο Βασίλης Κελαϊδής, η Μαρίτα και ο Νίκος Βαξεβανέλης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους!

Την επιτυχημένη τους εμφάνιση στο Έναστρον, η Μαριάντα και ο Νότης Σφακιανάκης, την συνέχισαν και στην Θεσσαλονίκη κάνοντας πρεμιέρα στις 20 Μαΐου 2005!

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2005, η Μαριάντα επιστρέφει ανανεωμένη με νέο δίσκο, τίτλος του "Σφαίρα στην Καρδιά" και πρώτο single το τραγούδι "Αυτή η αγάπη". To album περιλαμβάνει άλλα έντεκα τραγούδια. Στα οποία, τη μουσική έχουν γράψει ο Αλέξανδρος Βουραζέλης, ο Κώστας Μηλιωτάκης, ο Κώστας Πλατάκης και ο Βαγγέλης Βασιλείου και τους στίχους ο Αντώνης Παππας, ο Νίκος Σαρρής, ο Δημήτρης Τσάφας, ο Γιώργος Δέσκος-Μαράλιας, ο Βαγγέλης Βασιλείου και ο Κωνσταντίνος Κυρίτσης. Πρόκειται για ένα δίσκο πληθωρικό που τα έχει όλα, λαϊκά και pop στοιχεία, σε ένα συνδυασμό που μόνο η Μαριάντα μπορεί να ερμηνεύσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Για ακόμα μια σεζόν, τρίτη κατά σειρά, η Μαριάντα ξεκινά τις χειμερινές της εμφανίσεις μαζί με τον Νότη Σφακιανάκη στο Έναστρον. Κι οι δυο τους, με νέα album τους και με το δικό τους μοναδικό τρόπο, υπόσχονται ένα γνήσιο, κεφάτο λαϊκό πρόγραμμα!

Το Σεπτέμβριο 2006, η Μαριάντα επιστρέφει με ένα cd single με τίτλο "DJ". Το single «ανοίγει» με ένα δυνατό dance τραγούδι, μια διασκευή τραγουδιού της Σουηδέζας Carola, που αμέσως κερδίζει τα ραδιόφωνα και τα club της χώρας κατακτώντας την πορεία προς την κορυφή των air-play charts. Ακολουθούν δύο ακόμα τραγούδια σε λαϊκούς ήχους ένα εκ των οποίων είναι επίσης διασκευή. Το cd-single κλείνει με ένα remix του «DJ» στο οποίο συμμετέχει ο γνωστός rapper BO. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους στίχους σε όλα τα τραγούδια για πρώτη φορά υπογράφει η ίδια η Μαριάντα. High light του cd-single το πολύ εντυπωσιακό εξώφυλλο!

Μετά το cd-single "DJ", η Μαριάντα κυκλοφόρει ένα album με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της από τον πρώτο της δίσκο μέχρι και σήμερα! To "DJ-The Hits Collection" , περιλαμβάνει 17 τραγούδια της, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται και τα 3 νέα κομμάτια της από το single "DJ".

Από 13 Οκτώβρη 2006, ξεκινά τις live εμφανίσεις της στο μαγαζί "Αστρα" της Θεσσαλονίκης, όπου ηγείται του προγράμματος!

Η Μαριάντα Πιερίδη φωτογραφίζεται για το MAX (video)




Β 
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Μιχάλης Χατζηγιάννης
Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ
Σάκης Ρουβάς
Στέλιος Καζαντζίδης
Μάρκος Βαμβακάρης
Σωτηρία Μπέλλου
Βασίλης Τσιτσάνης
Άκης Πάνου
Μανώλης Χιώτης
Γιάννης Τατασόπουλος
Πωλίνα
Χάρις Αλεξίου
Γιάννης Κότσιρας
Μαριάντα Πιερίδη
Στέλιος Μάξιμος
Νικόλας Άσιμος
Γιώργος Μαζωνάκης
Νίκος Πορτοκάλογλου
Κίτρινα ποδήλατα
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β