Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Μικρά και Μεγάλα... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Ράδιο Φλόγα!
Για να επιστρέψετε στα Μικρά και Μεγάλα κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Ράδιο Φλόγα

Β 

Στις Κυκλάδες δεν θα ακούσεις μόνο τις φωνές, τα γέλια και τις κουβεντούλες στα γραφικά σοκάκια, στους καφενέδες και στα ταβερνάκια. Δεν θα ακούσεις μόνο το κύμα και τα γλαρόνια καθώς θα απολαμβάνεις κάποιο ηλιοβασίλεμα. Θα δοκιμάσεις μια ιδιαίτερη έκπληξη καθώς η βελόνα του ραδιοφώνου σου θα κολλήσει στους 99.5 και ακούσματα από δίσκους του Ross Daly, του Διονύση Σαββόπουλου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιάννη Μαρκόπουλου, των Χαΐνηδων, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μίλτου Πασχαλίδη, των Πυξ Λαξ θα εναλλάσσονται με κλασική μουσική, με δημοτικά τραγούδια ερμηνευμένα από τη Δόμνα Σαμίου, τον Χρόνη Αηδονίδη, τον Νίκο Ξυλούρη ή τον Πέτρο Γαϊτάνο, όπως και με μουσικές του κόσμου. Μια γκάμα τραγουδιών που θα τη ζήλευε και ο πιο ενημερωμένος ραδιοφωνικός σταθμός. Ενδιάμεσα από τα τραγούδια, σποτάκια ουσίας: «Αυτοί που είπαν την αλήθεια τι καταλάβαν από την ζωή; ΛΕΝΕ. Και αυτοί που δεν την είπαν τι κατάλαβαν; ΛΕΜΕ». Ιδιαίτερη έκπληξη δοκιμάσαμε όταν ακούσαμε κάποιους εκκλησιαστικούς ύμνους, καμπάνες ή το καλογερικό τάλαντο. Από κει καταλάβαμε ότι ο σταθμός δεν είναι «συνηθισμένος» και δεν πέσαμε έξω.

Είναι το Ράδιο - Φλόγα, το νεανικό Ορθόδοξο Κυκλαδίτικο Ραδιόφωνο λέει ο εκφωνητής!

Όπως είναι φυσικό ο σταθμός αναμεταδίδει και κάποιες ομιλίες. Ομιλίες, όχι βαρετά «κηρύγματα». Θα λέγαμε, καλύτερα, ότι πρόκειται για λόγια ψυχής. Λόγια ψυχής που μας μαθαίνουν τι είναι η Ορθοδοξία. Και η Ορθοδοξία, μάθαμε, είναι κάτι άλλο από αυτό που φανταζόμασταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η ηθικολογία και ο καθωσπρεπισμός δεν έχουν θέση στο ράδιο Φλόγα.

Η ποικιλία του προγράμματος μας εξέπληξε ευχάριστα. Ο σταθμός αναμετέδωσε το «θέατρο της Τετάρτης» που παλιά μεταδιδόταν από την κρατική ραδιοφωνία. Εν συνεχεία πάλι ένα μικρό μουσικό διάλειμμα όπου για μια ακόμη φορά εκφράσαμε την απορία μας: Που βρήκανε τη συνέντευξη του Γιώργου Ζαμπέτα που έδωσε στον Μάνο Χατζιδάκι; Εν ολίγοις ένα ραδιόφωνο που σκορπίζει λόγο ουσίας και πολλές - πολλές νότες. Μία όαση στο σημερινό σκηνικό ραδιοφωνικών σταθμών όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα σκυλάδικα με την τυποποιημένη μουσική και τον φτηνιάρικο στίχο. Το ράδιο - Φλόγα δεν είναι το μετερίζι που ακούγεται μόνο ο Ορθόδοξος λόγος, αλλά και το μετερίζι που προβάλει και προσφέρει την ποιοτική μουσική σεβόμενο την ακοή μας.

Καθώς εγκαταλείπαμε τις Κυκλάδες αισθανθήκαμε ότι πέρα από τις ομορφιές της θα μας λείψει πολύ και ένα άλλο καλό μας φιλαράκι, το Ράδιο φλόγα με τους συντελεστές του. Όμως κάτι πήραμε φεύγοντας. «Βρε παλικάρια», μας είπε ένας από τους υπεύθυνους του σταθμού, «δεν θα χαθούμε: Όταν ανοίξετε το ίντερνετ θα μας βρείτε στη διεύθυνση https://radiofloga.ath.cx/ να μας ακούτε μέχρι να τα ξαναπούμε από κοντά».

Β 
Ράδιο Φλόγα
Β 
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις και Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
Χίος και Ναυτιλία
Βαλεντίνος
Παροιμίες του Μάρτη
Πόντος
Η κλωστοϋφαντουργία στην Ελλάδα
Eurovision (Γιουροβίζιον)
Ξυστά
Αργεάδες
Πως διαλέγουμε λαχανικά και φρούτα
Γαλάζια Σημαία
Αγελάδες στην Αθήνα – Cow Parade Athens 2006
Χούντα 1967-1974
Περιήγηση στη νησιωτική Ελλάδα
Νοερά ταξίδια μέσα από φωτογραφίες
Περιπλανήσεις ανά την Ελλάδα με τις Αμαλία και Βάσω Κ. Ηλιάδη -
Μέρος Α
Περιπλανήσεις ανά την Ελλάδα με τις Αμαλία και Βάσω Κ. Ηλιάδη -
Μέρος Β
Περιπλανήσεις ανά την Ελλάδα με τις Αμαλία και Βάσω Κ. Ηλιάδη -
Μέρος Γ
Περιπλανήσεις ανά την Ελλάδα με τις Αμαλία και Βάσω Κ. Ηλιάδη -
Μέρος Δ
Περιπλανήσεις ανά την Ελλάδα με τις Αμαλία και Βάσω Κ. Ηλιάδη -
Μέρος Ε
Ράδιο Φλόγα
Περιπλανήσεις ανά την Ελλάδα με τις Αμαλία και Βάσω Κ. Ηλιάδη -
Μέρος ΣΤ΄
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β