Ματιά

Αποκριάτικη Μάσκα

Μια εξαιρετική χειροποίητη μάσκα για να γιορτάσουμε κι αυτό το καρναβάλι!

Αποκριάτικη Μάσκα

Αποκριάτικη Μάσκα

Αποκριάτικη Μάσκα

Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο χαρτί Α4
Χαρτόνι ή χοντρό χαρτί για εκτύπωση
Μπογιές (ξυλομπογιές, κηρομπογιές κτλ)
Κοπίδι, ψαλίδι
1 κομμάτι λάστιχο για τη μάσκα
Κόλλα

Αποκριάτικη Μάσκα

Κατασκευή:
Για να φτιάξουμε αυτή την αποκριάτικη μάσκα θα χρειαστεί να εκτυπώσουμε το πατρόν της. Όταν το εκτυπώσουμε μπορούμε αν θέλουμε να το ξεπατικώσουμε πάνω σε χαρτόνι. Δηλαδή βάζουμε το πατρόν πάνω στο χαρτόνι και με ένα μολύβι πιέζουμε ακολουθώντας πιστά τις γραμμές του πατρόν.

Αποκριάτικη Μάσκα

Στη συνέχεια τις ζωγραφίζουμε πάνω στο χαρτόνι. Όταν λοιπόν η μάσκα μας είναι έτοιμη δεν έχουμε παρά να την ζωγραφίσουμε σε χρώμα που να ταιριάζει όσο περισσότερο γίνεται με τον τόνο του δέρματός μας. Στη συνέχεια κόβουμε γύρω γύρω την μάσκα και αφαιρούμε τις κόκκινες περιοχές στα μάτια ώστε να μπορούμε από εκεί να βλέπουμε. Κολλάμε ένα δύο κομματάκια χαρτόνι στα σημεία (δεξιά και αριστερά) που θα τρυπήσουμε για το λαστιχάκι της μάσκας έτσι ώστε να είναι πιο ενισχυμένα.

Αποκριάτικη Μάσκα

Τέλος τρυπάμε εκείνο το σημείο, δένουμε από την μέσα πλευρά της μάσκας ένα κόμπο στο λάστιχο. Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά. Η χειροποίητη μάσκα μας είναι έτοιμη να την φορέσουμε και να μασκαρευτούμε μοναδικά!

Ευχαριστούμε τους καλούς φίλους μας Σοφία και Μιχάλη για αυτή την υπέροχη κατασκευή!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα