Φράσεις

Θα είσαι περδίκι!

-Σε δυο μέρες θα είσαι περδίκι. -Και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατρέ; -Τίποτα. Λυπάμαι, αλλά το ξόρκι είναι πολύ ισχυρό.

Φήμες λένε…

Φήμες λένε ότι υπάρχει άνθρωπος που βρήκε με την πρώτη το φως του μπάνιου σε ξένο σπίτι!

Ταρά τατάμ, τουρού τουτού!

-Δεν το χωράει ο νους μου. Χτες σε προσλάβανε στο ξενοδοχείο, σήμερα σε απολύσανε! Τι άνθρωποι είναι αυτοί; -Ναι, ε... κοίτα να δεις τι έγινε. Χτυπάει το τηλέφωνο στη ρεσεψιόν, το σηκώνω και μου λένε "τι του ρουμ του". Ε του απαντώ κι εγώ γελώντας "ταρά τατάμ, τουρού τουτού!" Γι' αυτό με απέλυσαν. Πού να φανταστώ ότι ζητούσαν τσάι στο δύο!!!

Η μάνα μου στο γόνα της

Η μάνα μου στο γόνα της ψωμί ψιλή σφελίδα έκοβε και όσοι ξεψωμώνανε στη μάνα μου κωλώνανε.
Τον γλωσσοδέτη αυτό μας τον έστειλε η Νιάρχου Φωτεινή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Μαζέψτε το γιο σας…

-Μαζέψτε τον γιο σας. Καβάλησε το καρότσι και τρομάζει τους άλλους πελάτες. -Μόνο ο δικός μου; Τα άλλα τα παιδάκια δεν τα βλέπετε; -Μόνος ο δικός σας είναι άνω των 30...

Βοήθεια! Βοήθεια!

Η κοπέλα μπροστά μου περπατάει γρήγορα. Από πίσω της περπατάω γρήγορα και εγώ. Αρχίζει το γρήγορο βάδισμα οπότε κάνω και εγώ. Αρχίζει να τρέχει έτσι τρέχω και εγώ. Αρχίζει να ουρλιάζει και να φωνάζει "Βοήθεια! Βοήθεια!" έτσι και εγώ ουρλιάζω "Βοήθεια! Βοήθεια!". Δε ξέρω από τι τρέχουμε να ξεφύγουμε αλλά έχω χεστεί επάνω μου.

Airbus Beluga A300-600ST (Super Transporter)

Το Airbus Beluga A300-600ST (Super Transporter) σχεδιάστηκε για να μεταφέρει τμήματα αεροσκαφών.Το μοντέλο A300-600ST της Airbus, είχε αρχικά το όνομα Super Transporter, όμως λόγω του σχεδιασμού του επικράτησε η ονομασία Beluga. Έχει μήκος 56.15 μέτρα, βάρος 86 τόνους, άνοιγμα φτερών 44.84 μέτρα και συνολική επιφάνεια φτερών 258.80τμ.Το Airbus Beluga XL είναι ο διάδοχος του A300-600ST κι αναμένεται να το αντικαταστήσει περί το 2020.

Το πιο μεγάλο αεροπλάνο στον κόσμο

Το πιο μεγάλο αεροπλάνο στον κόσμο είναι το σοβιετικής κατασκευής Antonov An-225 Mriya.Το Antonov An-225 έχει μήκος 84 μέτρα, βάρος 285 τόνους (χωρίς φορτίο), άνοιγμα φτερών 88,4 μέτρα και συνολική επιφάνεια φτερών 905τμ.Το όνομά του, Mriya, σημαίνει "όνειρο" στην ουκρανική γλώσσα και το Antonov An-225 σχεδιάστηκε για να μπορεί να μεταφέρει το διαστημικό λεωφορείο Buran. Μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης, το An-225 μαζί με την Antonov Airlines πέρασαν στην ιδιοκτησία της Ουκρανίας. Σήμερα χρησιμοποιείται για εμπορικές μεταφορές και κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ, με φορτίο μεταφοράς 247 τόνους.

Η διάμετρος και το μήκος του παχέος και του λεπτού εντέρου

Το παχύ και το λεπτό έντερο ανήκουν στο πεπτικό σύστημα.Το μήκος του λεπτού εντέρου του ανθρώπου είναι 7 μέτρα κατά μέσο όρο και η διάμετρός του είναι 2,5 εκατοστά. Το μήκος του παχέους εντέρου είναι 1,6 μέτρα και η διάμετρός του είναι 6,5 εκατοστά.

Το βάρος και το μήκος της φάλαινας

Η Μπλε Φάλαινα (Balaenoptera Musculus) είναι το πιο μεγάλο και το πιο βαρύ ζώο αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Το μήκος της Μπλε Φάλαινας φτάνει τα 34 μέτρα και το βάρος της μπορεί να ξεπεράσει τους 180 τόνους.Ο Νάνος Φυσητήρας (Kogia Sima) είναι το πιο μικρό φαλαινοειδές, με μήκος που μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα και βάρος μέχρι 250 κιλά. To 1988 ένας Νάνος Φυσητήρας είχε εκβραστεί στην Τοσκάνη της Ιταλίας, και αυτή είναι η μοναδική αναφορά για εμφάνισή του στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σήμερα, 4 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων…

Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα των ζώων.Χρόνια πολλά: σε όσους κοιμούνται σαν βόδια, σε όσους τρώνε σαν γουρούνια, σε όσους δουλεύουν σαν σκυλιά, σε όσους ψηφίζουν σαν πρόβατα, σε όσους σκέπτονται σαν μπούφοι, σε όσους σέρνονται σαν φίδια, στα μοσχάρια που δεν πήραν χαμπάρι πόσο τα αγαπάμε, στα γαϊδούρια που δεν εκτίμησαν τίποτα...Άντε και του χρόνου!

Έτσι είναι φίλε μου…

Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε: "Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτο και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια". Τότε ο γάιδαρος του απάντησε: "50 χρόνια τέτοια ζωή είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια".Έτσι κι έγινε. Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε: "Σαν σκύλος θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια". Τότε ο σκύλος απάντησε: "Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια". Έτσι κι έγινε. Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε: "Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για 20 χρόνια". Τότε ο πίθηκος απάντησε: "Θεέ μου, 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια". Έτσι κι έγινε.Τελικά ο Θεός δημιούργησε τον άντρα και του είπε: "Είσαι άντρας, το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα άλλα δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 χρόνια". Τότε άντρας απάντησε: "Θεέ μου, να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 χρόνια που άφησε ο σκύλος και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος". Ετσι κι έγινε.Από τότε ο άντρας ζει 20 χρόνια σαν άντραςΜετά παντρεύεται...και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλά τα βάρη.Μετά αποκτά παιδιά...και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος φρουρώντας το σπίτι και την περιουσία του, τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένεια.Και αφού γεράσει πια ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεται σαν βλάκας και κάνει τον γελωτοποιό στα εγγόνια του.Έτσι είναι φίλε μου...έτσι είναι!

Παίζοντας φάρμα στο facebook

Ο πατέρας μου μια ζωή αγρότης και δεν ζήτησε βοήθεια ποτέ από κανέναν...Πάει ο άλλος στο facebook φυτεύει 5 φράουλες & με έχει ταράξει στα αιτήματα βοήθειας!!!

Ένα κιλοτάκι…

-Τι είναι αυτό το βρακί ρε Τάκη; Για κιμά δε σε έστειλα; -Μωρό μου δεν είπες "φέρε ένα κιλοτάκι"; -Ένα κιλό, Τάκη. Ένα κιλό!

Αγαπητό facebook

Αγαπητό facebook, κάθε φορά που στέλνω αίτημα φίλιας σε μία κοπέλα με ρωτάς "αν την ξέρω". Και σένα δηλαδή τι σε νοιάζει; Γκόμενα σου είναι;

Η μουσική

Η μουσική παιδί μου, είναι χιλιόμετρα. Μην ακούς αυτούς που βάζουν κουκκίδες στο χαρτί.Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης)