Ματιά

Σε πόση ώρα γίνεται η πέψη των τροφών;

Πόση ώρα θέλουμε να χωνέψουμε; Ο χρόνος που συνήθως μας ενδιαφέρει, είναι το γαστρικό στάδιο της πέψης.

Γράφει: Matia Gr
Σε πόση ώρα γίνεται η πέψη των τροφών;
  • νερό : άμεσα
  • χυμός από φρούτα ή smoothie λαχανικών : 20 λεπτά
  • λαχανικά ωμά : 40 λεπτά
  • λαχανικά μαγειρεμένα : 40 λεπτά
  • σαλάτα με λάδι : 60 λεπτά
  • κακάο, καφές, μπύρα, τσάι : 1 με 2 ώρες
  • αβγά μελάτα : 1 με 2 ώρες
  • ρύζι βρασμένο : 1 με 2 ώρες
  • ψαράκια του γλυκού νερού : 1 με 2 ώρες



  • αβγά βραστά ή ωμά : 2 με 3 ώρες
  • άσπρο ψωμί : 2 με 3 ώρες
  • γάλα βρασμένο, κακάο με γάλα, καφές με κρέμα : 2 με 3 ώρες
  • γαλακτοκομικά : 2 με 3 ώρες
  • δημητριακά (κινόα, ρύζι, σίκαλη) : 2 με 3 ώρες
  • θαλασσινά ψάρια : 2 με 3 ώρες
  • λαχανικά : 2 με 3 ώρες
  • πατάτες : 2 με 3 ώρες
  • φρούτα : 2 με 3 ώρες



  • ξηροί καρποί : 3 ώρες
  • αβγά ομελέτα : 3 με 4 ώρες
  • αβγό χτυπητό : 3 με 4 ώρες
  • καρότα : 3 με 4 ώρες
  • κοτόπουλο βρασμένο : 3 με 4 ώρες
  • μήλα : 3 με 4 ώρες
  • μοσχαράκι: 3 με 4 ώρες
  • πατάτες τηγανιτές : 3 με 4 ώρες
  • ραπανάκια : 3 με 4 ώρες
  • σπανάκι : 3 με 4 ώρες
  • ψωμί μαύρο ή ολικής : 3 με 4 ώρες



  • αγγουροσαλάτα : 4 με 5 ώρες
  • αρνάκι : 4 με 5 ώρες
  • βοδινό : 4 με 5 ώρες
  • κοτόπουλο ή γαλοπούλα ψητά : 4 με 5 ώρες
  • κρέας καπνιστό : 4 με 5 ώρες
  • κρέας ψητό : 4 με 5 ώρες
  • όσπρια : 4 με 5 ώρες
  • χοιρινό κρέας : 5 ώρες



  • λίπος : 6 με 7 ώρες
  • μανιτάρια : 6 με 7 ώρες
  • τόνος σε λάδι : 6 με 7 ώρες
  • κρέας χήνας : 7 με 8 ώρες
  • λιπαρό κρέας : 7 με 8 ώρες
  • σαρδέλες σε λάδι : 7 με 8 ώρες
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα