Καζανόβα: πώς να κατακτήσεις μια γυναίκα .: Είπαν .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καζανόβα: πώς να κατακτήσεις μια γυναίκα

Οι τοπ συμβουλές για τον έρωτα και τη ζωή από τον Καζανόβα, τον πιο διάσημο γυναικοκατακτητή όλων των εποχών

Γράφει: Matia Gr
Καζανόβα: πώς να κατακτήσεις μια γυναίκα

Γίνε ο κυνηγός, όχι το θήραμα.

Η περιέργεια είναι τα τρία τέταρτα της αγάπης,

Οι πιο γλυκές ηδονές είναι αυτές που κατακτιούνται πιο δύσκολα.

Το φιλί είναι μια προσπάθεια να απορροφήσεις την ουσία του άλλου.

Ο άνδρας είναι ελεύθερος, αλλά χάνει την ελευθερία του αν δεν πιστεύει σε αυτήν. Επειδή όσο πιο πολύ δύναμη νομίζει ότι έχει το Πεπρωμένο, τόσο περισσότερο στερεί από τον εαυτό του τη δύναμη που του έδωσε ο Θεός, όταν του έδωσε τη Λογική.

Ο άνδρας που θέλει να είναι καλλιεργημένος, πρέπει να μελετήσει. Μετά πρέπει να κάνει ταξίδια, για να διορθώσει όσα έμαθε λάθος.

Δείξε μου τον άντρα που είναι τόσο άντρας ώστε να δοθεί μόνο στη γυναίκα που του αξίζει. Αν ήμουν αυτή η γυναίκα, θα αγαπούσα μόνο αυτόν και θα τον αγαπούσα για μια ζωή.

Είναι συνηθισμένο να σου αρέσει κάποια με όμορφα χαρακτηριστικά. Η πραγματικά πνευματική σύνδεση είναι σπάνια. Αν την βρεις, οφείλεις να την κρατήσεις!

Γνωρίζω, πως καμία γυναίκα στον κόσμο δεν μπορεί να αντισταθεί στην επιμελή φροντίδα και προσοχή ενός ανδρός που θέλει να την κάνει να τον ερωτευθεί.

Αυτοί που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει έναν άνδρα ευτυχισμένο 24 ώρες την ημέρα, δεν είχαν ποτέ μια γυναίκα σαν την Ερριέττα. Με γέμιζε με ευτυχία, αν μπορώ να το περιγράψω έτσι, πολύ μεγαλύτερη όταν συζητούσαμε, από όσο όταν την κρατούσα αγκαλιά. Είχε διαβάσει πολλά, είχε σπουδαίο τακτ, και το γούστο της ήταν εξαιρετικό από την φύση της. Είχε λογικό κριτήριο και, χωρίς να το έχει σπουδάσει, μπορούσε να επιχειρηματολογήσει σαν μαθηματικός, εύκολα και χωρίς φιλοδοξία. Σε όλα τα χαρακτηριστικά της κατείχε μια φυσική χάρη που ήταν τόσο γοητευτική. Ποτέ δεν προσπαθούσε να παραστήσει την έξυπνη όταν έλεγε κάτι σημαντικό, και οι λέξεις της συνοδεύονταν με ένα χαμόγελο που τους έδινε μια αίσθηση διακριτικότητας, και τις πρόσφερε κατανοητές για όλους. Έτσι μετέδιδε την ευφυΐα ακόμη και σε αυτούς που δεν είχαν και κέρδιζε κάθε καρδιά. Η ομορφιά χωρίς πνεύμα, το μόνο που έχει να προσφέρει στην αγάπη, είναι η υλική ευχαρίστηση του σωματικού κάλλους. Ενώ η πνευματώδης ασχήμια μπορεί να μαγνητίσει με τα θέλγητρα της το μυαλό και τελικά να εκπληρώσει όλους τους πόθους του άνδρα που έχει αιχμαλωτίσει.

Αν υπάρχει η απόλαυση, και αν η ζωή είναι απαραίτητη για να χαρείς την απόλαυση, τότε η ζωή είναι ευτυχία. Υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες, τα έχω ζήσει. Αλλά η ίδια η ύπαρξη των δυσκολιών, αποδεικνύει ότι το άθροισμα των ευτυχισμένων στιγμών είναι μεγαλύτερο. Επειδή μπορεί να υπάρχουν μερικά αγκάθια σε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να πούμε ότι δεν υπάρχουν αυτά τα πανέμορφα τριαντάφυλλα. Είναι συκοφαντία να πεις ότι η ζωή δεν είναι χαρά. Όταν βρίσκομαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση να βλέπω από το παράθυρο τη μέρα να χαράζει εμπρός μου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.