Αποκριάτικη στολή μονόκερος

Last modified date

Αποκριάτικη στολή μονόκερος

Αποκριάτικη στολή μονόκερος

Για να καταπλήξετε τα πλήθη

Αποκριάτικη στολή μονόκερος

Θα χρειαστούμε:
1 φούτερ με κουκούλα
1 παντελόνι
1 στέκα για μαλλιά
Μαύρη τσόχα
Τσόχα διαφορετικού χρώματος από το φούτερ
Αλουμινόχαρτο
Γκλίτερ
Κολλητική ταινία διπλής όψης
Χαρτοταινία
Κόλλα
Χρώμα και ύφασμα παρόμοιο με το χρώμα της τσόχας (όχι της μαύρης)
Βελόνα και κλωστή
Χαρτόνι

Κατασκευή:
Πρώτα θα φτιάξουμε το κέρατο του μονόκερου:
Χρησιμοποιούμε το αλουμινόχαρτο -τσαλακώνοντας το- ώστε να φτιάξουμε έναν κώνο συμπαγή με μικρή βάση και μεγάλο σχετικά ύψος. Τυλίγουμε καλά το κέρατο με χαρτοταινία. Κόβουμε ένα χαρτόνι σε σχήμα γλώσσας 6×9 εκατοστά περίπου. Κολλάμε με την διπλής όψεως ταινία το κέρατο στην στρογγυλή άκρη της γλώσσας και την άλλη άκρη την στερεώνουμε καλά στην στέκα. Βάφουμε το χαρτόνι και το το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Τέλος κολλάμε στο κέρατο με κόλλα το ύφασμα και όταν στεγνώσει διακοσμούμε με το γκλίτερ.

Σειρά έχουν τα αυτάκια:
Κόβουμε έναν κύκλο από την τσόχα και τον κόβουμε ακριβώς στη μέση. Διπλώνουμε τα δύο ημικύκλια και τα κάνουμε να φαίνονται σαν αυτιά ράβοντάς τα. Στη συνέχεια τα στερεώνουμε ράβοντας ή κολλώντας τα στην στέκα.

Κατόπιν θα φτιάξουμε την χαίτη:
Κόβουμε ένα κομμάτι από την τσόχα πλάτους 20-30 πόντων. Το διπλώνουμε κατά πλάτος να γίνει μακρύ και κόβουμε ισόπαχες λωρίδες κάθε ένα πόντο ώστε να θυμίζουν χαίτη. Το ράβουμε ή το κολλάμε με την διπλής όψεως ταινία στην κουκούλα και επαναλαμβάνουμε αν χρειάζεται ώστε να φτάσει το μήκος της χαίτης κάτω από τις ωμοπλάτες.

Για την ουρά του μονόκερου:
Παίρνουμε άλλο ένα στενόμακρο κομμάτι τσόχας αφήνουμε άκοπο 10-15 πόντους στη βάση και στη συνέχεια το κόβουμε σε λωρίδες όπως κάναμε και στη χαίτη. Το τυλίγουμε σταθερά να γίνει ρολό (σαν χαλί) και στερεώνουμε με βελόνα και κλωστή ή κολλώντας με την διπλής όψης στο πάνω πίσω μέρος του παντελονιού.

Τις οπλές:
Παίρνουμε την μαύρη τσόχα και κόβουμε τέσσερις οπλές τις οποίες ράβουμε ή κολλάμε την άκρη τους στη μέσα μπροστινή πλευρά των μανικιών και των μπατζακιών.

Φοράμε την κουκούλα μας, βάζουμε την στέκα με τα αυτάκια και το κέρατο και είμαστε έτοιμοι να ξεφαντώσουμε στο καρναβάλι!

Φωτογραφία από το Spoonful (http://spoonful.com)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment