Ματιά

Αποκριάτικη στολή ντράμερ

για παιδιά ή ενηλίκους με κινητικές δυσκολίες

Αποκριάτικη στολή ντράμερ

Αποκριάτικη στολή ντράμερ για παιδιά ή ενηλίκους με κινητικές δυσκολίες

Αποκριάτικη στολή ντράμερ

Θα χρειαστούμε:
2 Χούλα Χουπ
2 μεγάλα πλαστικά δοχεία
2 ταψάκια αλουμινένια μιας χρήσεως
2 μπαγκέτες ντράμερ ή κάτι που να είναι οπτικά παρόμοιο (ξύλινο ή πλαστικό)
Μεγάλο κομμάτι χαρτόνι οντουλέ (κυματιστό)
Μακετόχαρτο λευκό
Γυαλιστερό χαρτί περιτυλίγματος (φιλμ)
Κολλητική ταινία
Κολλητική ταινία διπλής όψεως
Νάιλον σκοινί
Δεματικό καλωδίων
Ισχυρή κόλλα
Πινέζες
Κοπίδι
Σουβλί
Πινέλο
Μπογιά

Κατασκευή:
Τοποθετούμε το ένα από τα χούλα χουπ πάνω στο μακετόχαρτο και με ένα στυλό σχεδιάζουμε τον εξωτερικό κύκλο. Κόβουμε με κοπίδι τον σχεδιασμένο κύκλο και το κολλάμε πάνω στο χούλα χουπ με ισχυρή κόλλα. Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

Μετράμε την περίμετρο του δεύτερου χούλα χουπ και κόβουμε το χαρτόνι οντουλέ σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο μήκους ίσου με την περίμετρο του χούλα χουπ και πλάτους όσο θέλουμε να είναι το βάθος του τυμπάνου. Τυλίγουμε το χαρτόνι οντουλέ σε ρολό για να γίνει πιο εύκαμπτο και να αποκτήσει καμπύλη.

Αποκριάτικη στολή ντράμερ

Κολλάμε με ισχυρή κολλητική ταινία το χαρτόνι οντουλέ γύρω από το χούλα χουπ (σαν να το πιάνει μανταλάκι, δηλαδή στερεώνεται το χούλα χουπ καθώς η ταινία πιάνει και τις δύο πλευρές του χαρτονιού) δημιουργώντας έτσι έναν κύλινδρο που θα παίξει τον ρόλο του τυμπάνου. Με την κολλητική ταινία ενώνουμε και κολλάμε τις μικρές πλευρές του χαρτονιού οντουλέ έτσι ώστε να τελειοποιηθεί ο κύλινδρός μας.

Αποκριάτικη στολή ντράμερ

Στη πλευρά του κυλίνδρου που δεν έχει χούλα χουπ θα βάψουμε το εσωτερικό του κυλίνδρου σε βάθος περίπου δέκα εκατοστών με μπογιά και πινέλο. Όταν στεγνώσει θα τοποθετήσουμε το δεύτερο χούλα χουπ που είναι κολλημένο με το μακετόχαρτο έτσι ώστε να είναι πέντε περίπου πόντους πιο μέσα από την άκρη του κυλίνδρου και θα το στερεώσουμε με πινέζες που θα κολλήσουμε από την εξωτερική πλευρά. Τέλος με την βοήθεια διπλής κολλητικής ταινίας θα καλύψουμε το τύμπανό μας με το γυαλιστερό χαρτί περιτυλίγματος. Το μεγάλο μας τύμπανο από τα ντραμς είναι έτοιμο.

Με το χαρτί περιτυλίγματος και την ταινία διπλής όψης ντύνουμε και τα δύο κουβαδάκια που θα παίξουν τον ρόλο των μικρότερων τυμπάνων. Αποφασίζουμε σε ποιό σημείο του μεγάλου τυμπάνου μας βολεύει και θέλουμε να στερεώσουμε τα δύο μικρότερα και με τη βοήθεια ενός σουβλιού ανοίγουμε δύο τρύπες σε κάθε ένωση (εννοείται και στο μικρό και στο μεγάλο τύμπανο). Από τις τρύπες περνάμε ένα δετικό καλωδίων και σφίγγοντάς το με προσοχή στερεώνουμε τα μικρά τύμπανα στο μεγάλο. Ανάλογα με το είδος της καρέκλας και το μέγεθος της κατασκευής μας την στερεώνουμε (κρεμάμε) με τα σχοινάκια στο μπροστινό της τμήμα.

Αποκριάτικη στολή ντράμερ

Αυτοσχεδιάζουμε για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το μόνο που έχει μείνει από την κατασκευή μας είναι τα πιατίνια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σκουπόξυλο ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι από μακρύ και κυλινδρικό υλικό. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το υλικό αυτό είναι να είναι ήδη εμφανίσιμο είτε να μπορεί να βαφτεί. Εάν χρειάζεται βάψιμο το βάφουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Στα δύο αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης ανοίγουμε στο κέντρο τους μια τρύπα ίση ή λίγο πιο μικρή από τη διάμετρο από το πάχος του σκουπόξυλου. Στο σημείο που θέλουμε να σταθούν τα πιατίνια μας τυλίγουμε ένα λαστιχάκι πολλές φορές έτσι ώστε να αποκτήσει κάποιο πάχος. Περνάμε το πρώτο πιατίνι κανονικά, περνάμε το επόμενο λαστιχάκι και τέλος περνάμε το άλλο πιατίνι ανάποδα έτσι ώστε να έχουν μεταξύ τους ένα μικρό κενό. Στερεώνουμε με ταινία ή σκοινάκια το σκουπόξυλο στο πίσω μέρος του καροτσιού.

Αποκριάτικη στολή ντράμερ

Τα ντράμς για τον επίδοξο ντράμερ μας είναι έτοιμα! Ντύνουμε και τον καρναβαλιστή μας με ροκ αμφίεση και τον εφοδιάζουμε με τις μπαγκέτες του!

Φωτογραφίες από το Spoonful (http://spoonful.com)

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα