Ξύλινες θήκες για ρεσώ

Ξύλινες θήκες για ρεσώ

Μια ξύλινη θήκη για ρεσώ φτιαγμένη με μεράκι από τον “μάστορα” της οικογενείας.

Ξύλινες θήκες για ρεσώ

Ξύλινες θήκες για ρεσώ

Θα χρειαστούμε:
Ξύλα χοντρά
Ποτηροτρύπανο για ξύλο
Τρυπάνι πλατύ για ξύλο
Πριόνι ή ηλεκτρική σέγα
Σκαρπέλο
Σπάγκο (προαιρετικά)
Κορδέλα (προαιρετικά)

Κατασκευή:
Αυτές οι ξύλινες θήκες για ρεσώ θέλουν κάποιον έμπειρο στον χειρισμό των μηχανημάτων και αυτό είναι όλο! Φροντίζουμε τα ξύλα να είναι αρκετά χοντρά ώστε να στέκονται σταθερά και να χωράνε το ρεσώ μας. Τώρα η ώρα για τα εργαλεία. Κόβουμε εντελώς ίσια τα ξύλα με πριόνι ή με την ηλεκτρική σέγα μας. Εάν κατά λάθος από τη μία πλευρά δεν είναι εντελώς ίσιο δεν πειράζει θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη πλευρά από πάνω. Η άλλη πάντως θα πρέπει να είναι εντελώς ίσια και σταθερή ώστε να στέκεται χωρίς κίνδυνο η θήκη μας.
Αφού βρήκαμε την βάση της θήκης, στην άλλη πλευρά του ξύλου ανοίγουμε με ένα ποτηροτρύπανο μεγέθους αρκετά μεγαλύτερου από το ρεσώ μας, μια τρύπα, βάθους όσο το ύψος από το ρεσώ ή και λίγο παραπάνω. Κατόπιν με το πιο πλατύ τρυπάνι αφαιρούμε την ψύχα στο εσωτερικό της τρύπας που δημιουργήσαμε με το ποτηροτρύπανο. Τέλος με ένα σκαρπέλο αφαιρούμε και την υπόλοιπη ψύχα, που δεν μπόρεσε να αφαιρέσει το πλατύ τρυπάνι μας.
Επαναλαμβάνουμε, και στο τέλος δένουμε με σπάγκο τα ξύλα μαζί ή δένουμε μια διακοσμητική κορδέλα πάνω από τον σπάγκο.

Ξύλινες θήκες για ρεσώ

Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μια παραλλαγή. Να κόψουμε την κάτω πλευρά του ξύλου κατά μήκος και να ανοίξουμε στην εξωτερική πλευρά του κορμού τρύπες για τα ρεσώ όπως περιγράφουμε παραπάνω. Έτσι είναι και πιο ασφαλή τα ρεσώ χωρίς κίνδυνο να αναποδογυρίσουν.
Η ξύλινη θήκη για τα ρεσώ μας είναι έτοιμη να φωτίσει απαλά το δωμάτιό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment