Γιορτινή φοντανιέρα

Last modified date

Christmas, Box

Γιορτινή φοντανιέρα

Μια διακοσμητική, χρηστική κατασκευή, αλλά και ένας πρωτότυπος τρόπος για να σερβίρετε τα σοκολατάκια, τις καραμέλες αλλά και τα φοντάν σας.

Για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας αυτές τις γιορτινές ημέρες δεν χρειάζεται πάντα να έχουμε βαριά κρύσταλλα και γυαλισμένα ασημικά στο τραπέζι μας. Αυτή η κατασκευή είναι ένα καλόγουστος και κομψός τρόπος για να έχουμε στο γιορτινό τραπέζι μας σοκολατάκια, καραμέλες και γενικά οτιδήποτε είναι τυλιγμένο και δεν θέλει ψυγείο.

Θα χρειαστούμε:
Ένα κουτί από ζαχαροπλαστείο (αυτό που χρησιμοποιούν για τα σιροπιαστά κατά προτίμηση – το χαμηλό δηλαδή) σε μέγεθος σχετικά μικρό.
Ξύλα κανέλας
Κόλλα ή θερμοκόλλα
Μια εντυπωσιακή φαρδιά κορδέλα

Παίρνουμε το κουτί από το ζαχαροπλαστείο, και αφαιρούμε το καπάκι του. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτόνι και να φτιάξουμε εμείς ένα κουτί ή να χρησιμοποιήσουμε ένα οποιοδήποτε άλλο κουτί. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το ύψος του κουτιού να είναι σχεδόν το μισό του ύψους του ξύλου της κανέλας.

Με την κόλλα ή ακόμα καλύτερα με θερμοκόλλα (είναι αυτή σε μορφή ράβδου που βάζουμε σε μικρά πιστολάκια θερμοκόλλησης και κολλάει πάρα πολύ δυνατά. Κοστίζει φτηνά, είναι χρήσιμη σε πολλές κατασκευές και θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα σιδηρικών, χρωμάτων, εργαλείων κτλ), κολλάμε στα πλαϊνά του κουτιού τα ξύλα κανέλας έτσι ώστε να μοιάζουν με έναν ξύλινο φράκτη, χωρίς να αφήνουμε κενά μεταξύ τους.

Όταν παγώσει η κόλλα, παίρνουμε την κορδέλα, τυλίγουμε γύρω γύρω το κουτί μας και στη μέση μιας πλευράς φτιάχνουμε έναν μεγάλο και εντυπωσιακό φιόγκο. Με αυτόν τον τρόπο οι καλεσμένοι μας μπορούν να πάρουν μόνοι τους ότι και όσο θέλουν από τα καλούδια που έχουμε βάλει εκεί και το κουτί μας εκτός από ομορφιά χαρίζει στο χώρο ένα άρωμα κανέλας που είναι το κατ’ εξοχήν άρωμα των Χριστουγέννων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment