Ματιά

Γιορτινά ρομαντικά κεράκια

Για νύχτες χουχουλιάσματος στο σπίτι αλλά και στις γιορτινές νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Γιορτινά ρομαντικά κεράκια

Γιορτινά ρομαντικά κεράκια

Για νύχτες χουχουλιάσματος στο σπίτι αλλά και στις γιορτινές νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φτιάξτε αυτά τα πρωτότυπα κεράκια που θα φωτίσουν και θα αρωματίσουν τον χώρο σας.

Γιορτινά ρομαντικά κεράκια

Θα χρειαστούμε:
Καρυδότσουφλα
Φυτίλι
Παλιά μισοκαμένα αρωματικά και μη κεριά

Κατασκευή:
Λιώνουμε τα κεριά ιδίου χρώματος, ή αν θέλουμε φτιάχνουμε με διαφορετικά χρώματα ένα καινούργιο. Στερεώνουμε το φυτίλι με μια οδοντογλυφίδα στο πάνω μέρος του καρυδότσουφλου και στο κάτω το κολλάμε με ότι έχουμε πρόχειρο (ακόμη και πλαστελίνη ή λίγο μαλακωμένο κερί). Χύνουμε το λιωμένο κερί σε ένα ένα τα καρυδότσουφλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθεί το κερί τους. Αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα που είχαμε στερεώσει στο φυτίλι και τα μικρά κεράκια μας είναι έτοιμα να μας χαρίσουν την λάμψη τους.

Ένα κόλπο τώρα για το πως θα ανοίξουμε το καρύδι χωρίς να σπάσει άσκημα το κέλυφός του. Βάζουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο στρογγυλό μέρος του καρυδιού (όχι σε αυτό που κάνει την μυτούλα). Αφαιρούμε τις ίνες από εκεί και το μπήγουμε προσεκτικά λίγο μέσα. Στη συνέχεια στρίβουμε ελαφρά το μαχαίρι και ανοίγει εύκολα στα δύο!

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Καλό θα είναι να έχουμε υπόψιν μας όταν βάλουμε τα κεράκια όπως στην φωτογραφία να μην υπάρχουν παιδιά στο σπίτι ή κατοικίδια ζώα που να κυκλοφορούν ελεύθερα. Επίσης όσο εντυπωσιακό κι αν είναι δεν ενδείκνυται όταν έχουμε πολύ κόσμο γύρω του μιας και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από κάποια αδεξιότητα ή απροσεξία.
Μπορούμε εύκολα όμως, να τα βάλουμε προσεκτικά μέσα σε γυάλινο σκεύος γεμισμένο με νερό έτσι ώστε να επιπλέουν. Σε αυτή την περίπτωση θα ανάψουν πιο εύκολα αν χρησιμοποιήσουμε αναπτήρα για γκάζι.
Όπως και να έχει όμως καλό είναι να τα έχουμε υπό συνεχή επίβλεψη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα