Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλες

Φτιάξτε μόνοι σας όμορφες χειροποίητες οικολογικές μπάλες για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Γράφει: Matia Gr
Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλες
Tags

Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλεςΘα χρειαστούμε:
Εφημερίδες ή παλιά χαρτιά
Ατλακόλ (κόλλα για ξύλα)
Χαρτί τουαλέτας
Πινέλο
Ρύζι, φάβα, φακές
Σπάγκο
Προαιρετικά υλικά:
Χαρτί γκοφρέ μαύρο, κόκκινο ή όποιο χρώμα θέλουμε
λίγη λινάτσα ή και παλιά κουβάρια μαλλί

Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη, Δανία København, Kongeriget DanmarkΚοπεγχάγη, Δανία København, Kongeriget Danmark

Στο σχολείο μας ζήτησαν να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες μπάλες από απλά υλικά καθημερινής χρήσης. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τέτοια υλικά (αυτά που αναφέρω παραπάνω) ώστε οι χριστουγεννιάτικες μπάλες μου να είναι και οικολογικές.
Ξεκινάμε τσαλακώνοντας τις εφημερίδες ή τα παλιά χαρτιά έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μπάλες στο μέγεθος που θέλουμε. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι σπάγκο και δένουμε τις άκρες του στην κάθε μπάλα σχηματίζοντας έτσι μια ΜΑΚΡΙΑ θηλιά από την οποία θα κρεμάμε τις μπάλες μας.
Σε ένα παλιό δοχείο ρίχνουμε ατλακόλ και την αραιώνουμε με λίγο νερό. Αλείφουμε με το πινέλο την κάθε μπάλα, τοποθετώντας στρώματα χαρτιού υγείας κομμένου σε τετράγωνα (για να εφαρμόζει καλύτερα) εναλλάξ με ατλακόλ. Τοποθετούμε τόσα στρώματα όσα θα χρειαστούν για να γίνει η μπάλα μας όμορφη και στρογγυλή. Αφήνουμε τις μπάλες να στεγνώσουν καλά κρεμώντας τις από κάπου ώστε να μην ακουμπούν πουθενά.
Αφού έχουν στεγνώσει εντελώς οι μπάλες μας (χρειάζεται μια ημέρα, ίσως και παραπάνω) τις αλείφουμε με ατλακόλ και τις πασπαλίζουμε με ρύζι ή φακές ή φάβα ή φτιάχνουμε συνδυασμούς (ρίγες, ανάμεικτα κτλ). Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Σε αυτό το στάδιο έχουμε φτιάξει ήδη χριστουγεννιάτικες μπάλες έτοιμες να τις κρεμάσουμε στο δέντρο μας.
Εγώ για την εργασία μου, έπρεπε να τις φτιάξω φατσούλες. Χρησιμοποιώντας γκοφρέ χαρτί τους έφτιαξα χείλια και μάτια, καπέλο που τα κόλλησα πάνω στις μπάλες με κόλλα. Για μαλλιά χρησιμοποίησα τη λινάτσα που την ξέφτισα και την έδεσα πάνω στο σπάγκο από τον οποίο κρέμονται οι μπάλες.
Σας στέλνω και φωτογραφίες για να δείτε πως έγιναν. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι σκέτες όπως ήταν στο αρχικό τους στάδιο. Καλά Χριστούγεννα!

 
Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλες   Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλες   Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλες
 
Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλες   Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλες   Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλες
 

Την κατασκευή αυτή και τις φωτογραφίες μας έστειλε ο μαθητής Παν. Σωτ., τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

 

Δείτε το: Αφιέρωμα της Ματιάς για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνοντας κλικ εδώ!

 

Δείτε επίσης το κείμενο: Διακόσμηση του σπιτιού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνοντας κλικ εδώ!

 

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κατασκευές μπορείτε να πάρετε και βλέποντας τα βίντεο με οδηγίες, που έχουμε επιλέξει για εσάς, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα