Καραμελωμένα καρύδια

Last modified date

Καραμελωμένα καρύδια

Φτιάχνονται εύκολα και διατηρούνται για περίπου δύο εβδομάδες σε κλειστό αεροστεγές βάζο, έτσι ώστε είτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή ζαχαροπλαστικής, είτε για να σας βοηθήσουν στην ανελέητη μάχη με την λιγουρίτσα που σας επισκέπτεται τις στιγμές που δεν υπάρχει κάποιο γλυκό στο σπίτι

Υλικά:

1 κούπα καρύδια
1 κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Όταν ρευστοποιηθεί αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει χρώμα και να σκουραίνει. Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα της καραμέλας ρίχνουμε τα καρύδια και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να επικαλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές τους. Τα αδειάζουμε πάνω σε μάρμαρο ή αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις στερεοποιηθούν, τα σπάμε σε κομμάτια και τα χρησιμοποιούμε ή τα τοποθετούμε αμέσως σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν μέχρι δύο εβδομάδες περίπου, εκτός ψυγείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment