Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Ταινίες... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Alter Ego!
Για να επιστρέψετε στις Ταινίες κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Alter Ego

Β 

Alter EgoΤον Μάιο του 2007 προβλήθηκε στους κινηματογράφους μια ελληνική ταινία που συζητήθηκε πολύ. Τίτλος της «alter ego» και πρωταγωνιστής της ο Σάκης Ρουβάς. Την ταινία αυτή μπορείτε να την δείτε πλέον αγοράζοντας ή ενοικιάζοντάς την σε κάποιο video club. Η διάρκειά της είναι 1 ώρα και 35 λεπτά. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου σε συνεργασία με τον Νικόλα Δημητρόπουλο, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας. Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Διονύση Κατσίκη, ενώ η παραγωγή ανήκει στην Village Productions.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Στέφανος (Σάκης Ρουβάς), κιθαρίστας και τραγουδιστής του μουσικού συγκροτήματος «alter ego». Στο συγκρότημα αυτό συμμετέχουν ο Φίλιππος (Κωστής Καλλιβρετάκης) στα πλήκτρα, η Νεφέλη (Ντορέττα Παπαδημητρίου) ως τραγουδίστρια του γκρουπ, ο Ανδρέας (Λαέρτης Μαλκότσης) ο μπασίστας και ο Τίμος (Δημήτρης Κουρούμπαλης) ως ντράμερ.

Τα μέλη του συγκροτήματος όπως και οι δύο τους μάνατζερ: ο Αργύρης (Αλέξανδρος Λογοθέτης) και η Νάντια (Ευδοκία Στατήρη) ζουν σε μια glamour Alter Egoατμόσφαιρα γεμάτη διασκεδάσεις και υλικά αγαθά, αφού οι alter ego βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν βρίσκουν κανένα νόημα στη ζωή τους.

Το γκρουπ φεύγει από την Αθήνα για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη, οδικώς λόγω της απεργίας των αεροδρομίων. Έτσι ξεκινούν με το πολυτελές τους πούλμαν με οδηγό την Αριάδνη (Δανάη Σκιάδη). Τα μέλη του συγκροτήματος είναι μεταξύ τους καλοί φίλοι και απολαμβάνουν την διαδρομή με κουβεντούλα και τραγούδια.

Κάποιο δυσάρεστο γεγονός, όμως, αλλάζει τις προτεραιότητες και τις επιθυμίες των ηρώων της ταινίας. Δημιουργούνται νέες σχέσεις, τελειώνουν ή αναζωπυρώνονται κάποιες παλιές και ανάμεσα σε αυτά εμφανίζεται η Ρούλα (Μαίρη Λούση), κολλητή και συγκάτοικος της Αριάδνης.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή ταινία κάνει κατ’ αρχήν έντονη αίσθηση το πολύ καλό παίξιμο του Σάκη Ρουβά. Αν και δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός, υποστηρίζει άριστα τον χαρακτήρα που υποδύεται καταφέρνοντας να αλλάξει ακόμα και τον τρόπο που τραγουδάει. Τσαλακώνει την εικόνα που έχουμε γι’ αυτόν χωρίς να χάνει καθόλου τη γοητεία του και αποδεικνύει ότι μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά και στον χώρο του κινηματογράφου.

Η ταινία είναι γεμάτη καρέ με ελληνικά τοπία εξαιρετικής ομορφιάς, καλοτραβηγμένη και καλοφωτισμένη, γεμάτη ανατροπές, έχοντας εκτός από τις φορτισμένες συγκινησιακά στιγμές και αρκετές αστείες. Είναι μια κοινωνική ταινία που παρουσιάζει ανθρώπους που ζουν μια ζωή μέσα στην δόξα, την χλιδή και τις γκόμενες, τουλάχιστον έτσι όπως φαίνεται απ’ έξω. Γιατί στην πραγματικότητα, όπως και στην ζωή μας, τα πράγματα είναι λίγο ή πολύ διαφορετικά.

Εν κατακλείδι είναι μια ταινία που σας προτείνω να δείτε τόσο για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω όσο και για το απίστευτο γέλιο που βγάζουν οι σκηνές από τα γυρίσματα στους τίτλους τέλους αφήνοντάς σε με ένα χαμόγελο.

Β 
Ο.Κ.
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Ελληνικός κινηματογράφος
Β 
Δείτε επίσης:
Το χρονικό της Νάρνια
Εγώ, αυτός και η μητέρα του
H εποχή των παγετώνων 2: Η απόψυξη
Alter Ego
Incredible Hulk
Twilight - Λυκόφως
2012
Avatar
GI Joe: The rise of Cobra
Σέρλοκ Χόλμς - Sherlock Holmes
Β 
Ρίξτε μια ματιά στην συνταγή μας και φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν (pop corn), για να "συνοδέψετε" την ταινία, σε χρόνο dt.
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β