Βάζα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι .: Διάφορα .: Ματιά
 

Βάζα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι

Εντυπωσιακά και εύκολα στην κατασκευή τους.

Γράφει: Matia Gr
Βάζα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι

Βάζα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι

Βάζα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι

Θα χρειαστούμε:
Βάζο με καπάκι
Φωσφορίζοντα μπαστούνια
Ένα κομμάτι δίχτυ (π.χ. από φρούτα) προαιρετικά
Ψαλίδι
Γάντια μιας χρήσης

Κατασκευή:
Η κατασκευή αυτή είναι πολύ εύκολη, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κρατήσουμε τα χέρια μακριά από το στόμα μας μέχρι να τελειώσει η κατασκευή και να τα πλύνουμε σχολαστικά.
Παίρνουμε το δίχτυ που θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ύψος και την περιφέρεια του βάζου μας. Το βάζουμε μέσα στο βάζο, δεν έχει σημασία το πως, αρκεί να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βάζου. Ανοίγουμε την συσκευασία ή τις συσκευασίες με τα μπαστούνια (θα χρειαστούμε σε μέγεθος βραχιολιού για κάθε βάζο – προσαρμόστε ανάλογα με το μέγεθος που έχετε αγοράσει την ποσότητα) και “σπάμε” σε όλο του το μήκος το κάθε μπαστούνι έτσι ώστε να φωσφορίζει χωρίς κενά. Εάν κάπου υπάρχει κενό λυγίζουμε σε εκείνο ακριβώς το σημείο. Τώρα φοράμε τα γάντια μας και με το ψαλίδι, ακριβώς πάνω από το βάζο κόβουμε την άκρη του κάθε μπαστουνιού έτσι ώστε να χυθεί μέσα το υγρό του. Όταν τελειώσουμε με αυτό βγάζουμε τα γάντια μας, πλένουμε καλά τα χέρια μας και καπακώνουμε το βάζο. Το γυρίζουμε από εδώ και από εκεί ώστε να εξαπλωθεί καλά το φωσφορούχο υλικό του. Έχετε υπ’ όψιν σας πως θα φωσφορίζει για δώδεκα τουλάχιστον ώρες αλλά δεν θα ξεπεράσει τις 24. Γι αυτό κατασκευάστε το λίγες ώρες πριν το χρειαστείτε για διακόσμηση!
Το δίχτυ συγκρατεί πάνω του σταγονίδια που φωσφορίζουν κάνοντας πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα αλλά δεν είναι απαραίτητο για την κατασκευή μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.