Διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα από καραμέλες .: Διάφορα .: Ματιά
 

Διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα από καραμέλες

Ακολουθώντας τις οδηγίες αυτής της κατασκευής θα φτιάξετε υπέροχα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

Γράφει: Matia Gr
Διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα από καραμέλες

Διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα από καραμέλες

Διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα από καραμέλες

Θα χρειαστούμε:
Χαρτόνι αρκετά χοντρό ή κώνο από φελιζόλ
Κολλητική ταινία απλή και διπλής όψης
Καραμέλες σε χριστουγεννιάτικα χρώματα σκληρές και μαλακές (τζελίνια)
Οδοντογλυφίδες
Διαφανή μεμβράνη (wrap)

Κατασκευή
Γι αυτή την κατασκευή έχουμε επιλογές. Μπορούμε να αγοράσουμε τον κώνο ή να τον φτιάξουμε μόνοι μας. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραμέλες σκληρές ή μαλακές. Επίσης η κατασκευή αυτή είναι τόσο εύκολη που μπορούμε να τα φτιάξουμε όλα σε πολύ λίγο χρόνο.

Διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα από καραμέλες

Εάν αγοράσουμε κώνο από φελιζόλ τον τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. Κόβουμε τις μυτερές οδοντογλυφίδες να γίνουν πιο κοντές. Μπήγουμε μία στο κάθε τζελίνι έτσι ώστε να μην φαίνεται από την εξωτερική πλευρά η οδοντογλυφίδα. Τα καρφώνουμε στον κώνο το ένα κοντά στο άλλο μέχρι να καλυφθεί ολόκληρος. Το τύλιγμα με τη διαφανή μεμβράνη είναι προαιρετικό αλλά μας επιτρέπει να καταναλώσουμε μια καραμελίτσα σε μια στιγμή αδυναμίας! Επίσης θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά αυτόν τον κώνο για να παρουσιάσουμε τα μεζεδάκια και τα ορεκτικά μας.

Εάν φτιάξουμε μόνοι μας με χαρτόνι τον κώνο, το κάνουμε ως εξής: Φτιάχνουμε ένα μεγάλο κύκλο πάνω στο χαρτόνι (επιστρατεύουμε καπάκι κατσαρόλας, στρογγυλό μεγάλο ταψί κτλ). Κόβουμε μια ακτίνα και τυλίγουμε ώστε να γίνει κώνος έχοντας εσωτερικά διπλό χαρτόνι. Με κολλητική ταινία τον κολλάμε εσωτερικά. Εξωτερικά κολλάμε κολλητική ταινία διπλής όψης ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του κώνου. Πάνω της κολλάμε σκληρές καραμέλες σε γιορτινά χρώματα. Αυτές οι καραμέλες δεν πρέπει να καταναλωθούν. Εάν θέλουμε τα βάζουμε να σταθούν πάνω σε σταθερές βάσεις (κάνουν και αναποδογυρισμένα μπωλ, χρησιμοποιήστε ότι υπάρχει ήδη στο σπίτι σας). Τα διακοσμητικά (και όπως είπαμε -όχι μόνο) Χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένα από καραμέλες είναι έτοιμα να στολίσουν το σπίτι μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.