Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από μανταλάκια .: Διάφορα .: Ματιά
 

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από μανταλάκια

Μην απλώσετε μπουγάδα… διακοσμήστε!

Γράφει: Matia Gr
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από μανταλάκια

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από μανταλάκια
Θα χρειαστούμε:
38 ξύλινα μανταλάκια
38 κόκκινες χάντρες
1 συρμάτινη κρεμάστρα ή σύρμα
Γιορτινή κορδέλα
Πράσινη μπογιά

Κατασκευή:
Με τη μπογιά βάφουμε ένα ένα τα μανταλάκια μας προσεκτικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Φτιάχνουμε την συρμάτινη κρεμάστρα ή το σύρμα μας σε κύκλο (Μετράμε το πλάτος από ένα μανταλάκι και μία χάντρα, πολλαπλασιάζουμε με το 38 και προσθέτουμε ένα εκατοστό ακόμα – αυτό θα είναι η περιφέρεια του συρμάτινου κύκλου μας). Αρχίζουμε να περνάμε εναλλάξ ένα μανταλάκι και μια χάντρα ξεκινώντας με μανταλάκι. Ενώνουμε την μία άκρη του σύρματος με την άλλη και στρώνουμε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι μας. Τέλος δένουμε στο πάνω μέρος του την κορδέλα και το κρεμάμε στον τοίχο ή στην πόρτα μας. Μια πραγματικά πρωτότυπη κατασκευή για ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο στεφάνι.
Μπορούμε -εκτός από διακοσμητικό στοιχείο- να το χρησιμοποιήσουμε και για να “τσακώνουμε” σημειώσεις μας στα μανταλάκια του!

  Ευχετήρια κάρτα Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.