Στεφάνι για την Πρωτομαγιά .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Στεφάνι για την Πρωτομαγιά

Φτιάξετε εύκολα ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Γράφει: Matia Gr
Στεφάνι για την Πρωτομαγιά

Στεφάνι για την Πρωτομαγιά

Στεφάνι για την Πρωτομαγιά

Το πρωτομαγιάτικο αυτό στεφάνι απαιτεί λίγα υλικά που μπορούμε να τα έχουμε πάρει από το σπίτι μας στην εξόρμηση που θα κάνουμε την Πρωτομαγιά στην εξοχή. Έτσι τα λουλούδια θα μπορούμε να τα έχουμε άφθονα από τους αγρούς! Διακοσμητικό και διασκεδαστικό στην δημιουργία του!

Θα χρειαστούμε:
Αρκετά σκληρό μεταλλικό σύρμα
Πράσινη χαρτοταινία ανθοπωλείου (ταινία λουλουδιών)
Διάφορα είδη μικρών αγριολούλουδων (το μήκος τους μαζί με τα κοτσάνια θα πρέπει να είναι περίπου 8-10 πόντους)
Κόφτη (για το σύρμα)
Κορδέλα (προαιρετικά για να το κρεμάσουμε)

Κατασκευή:
Πρώτα θα αποφασίσουμε για το μέγεθος της περιμέτρου του στεφανιού μας. Θα κόψουμε από το μεταλλικό σύρμα περίπου διπλάσιο μήκος από αυτό που θέλουμε. Φτιάχνουμε με το σύρμα έναν διπλό κύκλο (δύο φορές τυλιγμένο το σύρμα) και τον τυλίγουμε να στερεωθεί με την πράσινη χαρτοταινία λουλουδιών, τυλίγοντάς την γύρω γύρω και ιδιαίτερα στο σημείο που ενώνονται οι άκρες των συρμάτων.
Στη συνέχεια θα φτιάξουμε μικρά μπουκετάκια με τα λουλούδια μας (4-5 μαζί) τα οποία τα δένουμε στα κοτσανάκια τους με την πράσινη ταινία. Αρχίζουμε να “δένουμε” τα μπουκετάκια μας ένα ένα πάνω στο μεταλλικό στεφάνι που φτιάξαμε προηγουμένως. Φροντίζουμε να έχουν όλα τα μπουκέτα την ίδια φορά και να καλύπτουν τα άνθη του ενός τα κοτσάνια του προηγούμενου. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να ολοκληρωθεί το στεφάνι για την Πρωτομαγιά!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.