Στεφάνι λουλουδιών για τα μαλλιά .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Στεφάνι λουλουδιών για τα μαλλιά

Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα φτιάξετε ένα υπέροχο λουλούδινο στεφάνι!

Γράφει: Matia Gr
Στεφάνι λουλουδιών για τα μαλλιά

Στεφάνι λουλουδιών για τα μαλλιά

Το λουλουδένιο αυτό στεφάνι για τα μαλλιά είναι κατάλληλο όχι μόνο για την Πρωτομαγιά αλλά και για παρανυφάκια σε γάμους ή αδελφές σε βαφτίσεις και γενικά είναι μια πολύ εύκολη και οικονομική κατασκευή με ιδιαίτερα χαριτωμένο αποτέλεσμα!

Στεφάνι λουλουδιών για τα μαλλιά

Θα χρειαστούμε:
Μεταλλικό σύρμα κατασκευών
Πράσινη χαρτοταινία ανθοπωλείου (ταινία λουλουδιών)
Διάφορα είδη μικρών αγριολούλουδων (μήκους μαζί με τα κοτσάνια 8-10 πόντους)
Μεζούρα

Κατασκευή:
Πρώτα θα μετρήσουμε την περίμετρο του κεφαλιού μας και θα κόψουμε από το μεταλλικό σύρμα διπλάσιο ή τριπλάσιο μήκος. Θα πρέπει να υπολογίσουμε στα μέτρα να μας είναι άνετο, καλύτερα λίγο χαλαρό παρά να μας είναι έστω και λίγο σφιχτό. Άλλωστε θα μπουν και τα λουλούδια. Ανάλογα με το βάρος των λουλουδιών που θα χρησιμοποιήσουμε φτιάχνουμε έναν κύκλο με διπλό ή τριπλό σύρμα και τον στερεώνουμε με την πράσινη χαρτοταινία λουλουδιών τυλίγοντάς την γύρω γύρω.
Στη συνέχεια θα φτιάξουμε μικρά μπουκετάκια με τα λουλούδια μας (4-5 μαζί) τα οποία τα δένουμε στα κοτσανάκια τους με την πράσινη ταινία. Αρχίζουμε να “δένουμε” τα μπουκετάκια μας ένα ένα πάνω στο μεταλλικό στεφάνι που φτιάξαμε προηγουμένως. Φροντίζουμε να έχουν όλα τα μπουκέτα την ίδια φορά και να καλύπτουν τα άνθη του ενός τα κοτσάνια του προηγούμενου. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να ολοκληρωθεί το λουλούδινο στεφάνι για το κεφάλι!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.