Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση .: Διάφορα .: Ματιά
 

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Βάλτε την προσωπική σας πινελιά στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμιση του σπιτιού σας με μια εύκολη και πρωτότυπη κατασκευή

Γράφει: Matia Gr
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι μια εύκολη και συγχρόνως πρωτότυπη και όμορφη κατασκευή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
– 4 συρμάτινες κρεμάστρες (σχήμα 1) από αυτές τις λεπτές που μας δίνουν τα καθαριστήρια.
– Αρκετή χριστουγεννιάτικη γιρλάντα σε χρώμα της αρεσκείας μας (όσο παχιά και πυκνή θέλουμε) για να ντύσουμε τις 4 κρεμάστρες.
– Τουλάχιστον 6 χριστουγεννιάτικες μπάλες σε χρώματα που να ταιριάζουν με την γιρλάντα που επιλέξαμε.
– Συρματάκια για το δέσιμο
– 1 φιόγκο ή 1 αστέρι

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να «ντύσουμε» τις κρεμάστρες μας με την γιρλάντα, στερεώνοντας καλά τις άκρες της πάνω στην κρεμάστρα.
Κατόπιν δένουμε μεταξύ τους ανά δύο τις κρεμάστρες όπως φαίνεται στο σχήμα 2. Όταν γίνει αυτό, ενώνουμε και δένουμε μεταξύ τους τα δύο ζεύγη όπως φαίνεται στο σχήμα 3.
Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή μας χρειάζεται να κρεμάσουμε τις μπάλες και τον φιόγκο ή το αστέρι από την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και να την κρεμάσουμε σε όποιο σημείο του σπιτιού μας θέλουμε (π.χ. κάτω από το φωτιστικό μας).
Εκτός από τα παραπάνω στολίδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και διακοσμητικά «γκι» από αυτά που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία δώρων που έχουν και συρματάκι, έτσι ώστε να τα δέσουμε πάνω στη γιρλάντα μας.
Για την διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης κουκουνάρια, φιόγκους, καμπανούλες, φιγούρες, αλεξανδρινά λουλούδια, κορδέλες, ασημένια βροχή και άλλα.
Οτιδήποτε στολίδι της αρεσκείας σας και να χρησιμοποιήσετε θα φτιάξετε μια όμορφη διακόσμηση για να στολίσετε το σπίτι σας τις γιορτινές αυτές ημέρες.

 
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
Σχήμα 1
 
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
Σχήμα 2
 
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
Σχήμα 3
 
 
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
 
 
 
Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κατασκευές μπορείτε να πάρετε και βλέποντας τα βίντεο με οδηγίες, που έχουμε επιλέξει για εσάς, κάνοντας κλικ εδώ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.