Χριστουγεννιάτικο στεφάνι .: Διάφορα .: Ματιά
 

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Πρωτότυπο και όμορφο

Γράφει: Matia Gr
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Το να φτιάξουμε το δικό μας Χριστουγεννιάτικο στεφάνι είναι μια εύκολη και συγχρόνως πρωτότυπη και όμορφη κατασκευή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Θα χρειαστούμε:
1 συρμάτινη κρεμάστρα, από αυτές τις λεπτές που μας δίνουν τα καθαριστήρια.
Αρκετή χριστουγεννιάτικη γιρλάντα σε χρώμα της αρεσκείας μας (όσο παχιά και πυκνή θέλουμε) για να ντύσουμε την κρεμάστρα.
Τουλάχιστον 4 αλεξανδρινά λουλούδια.
1 μεγάλο και 2 μικρότερους φιόγκους.
Συρματάκια για το δέσιμο των λουλουδιών και των φιόγκων.

Κατασκευή:
Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να λυγίσουμε προσεκτικά την κρεμάστρα μας, όπως δείχνει το παρακάτω σχήμα, ώστε να δημιουργηθεί ένας κύκλος με το γάντζο της κρεμάστρας στην πάνω μεριά του. Τον γάντζο αυτό θα τον χρησιμοποιήσουμε για να κρεμάσουμε το στεφάνι μας όπου επιθυμούμε.
Το επόμενο βήμα είναι να ντύσουμε το στεφάνι μας με την γιρλάντα, τυλίγοντάς την στο σύρμα του στεφανιού.
Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή μας δένουμε πάνω στο στεφάνι τα αλεξανδρινά λουλούδια και τους φιόγκους. Το μεγάλο φιόγκο τον στερεώνουμε πάνω στο γάντζο έτσι ώστε να τον κρύβει.
Εκτός από τα παραπάνω στολίδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και διακοσμητικά «γκι» από αυτά που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία δώρων που έχουν και συρματάκι, έτσι ώστε να τα δέσουμε πάνω στο στεφάνι μας.
Για την διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης κουκουνάρια, καμπανούλες, φιγούρες, κορδέλες, και κεριά αλλά να είναι διακοσμητικά και να μην τα ανάψουμε γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Επίσης αντί για έτοιμη γιρλάντα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρωματιστό ή γυαλιστερό χαρτί, το οποίο θα κόψουμε σε σχήμα φύλλων και θα τα κολλήσουμε πάνω στο σύρμα του στεφανιού με κόλλα ή σιλικόνη. Επίσης μπορούμε αντί για γιρλάντα να χρησιμοποιήσουμε κλωναράκια από έλατο τα οποία θα στερεώσουμε με σύρμα πάνω στο στεφάνι.
Οτιδήποτε στολίδι της αρεσκείας σας και να χρησιμοποιήσετε θα φτιάξετε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για να στολίσετε το σπίτι σας τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.