Αγιοβασιλάκια για παιδάκια .: Διάφορα .: Ματιά
 

Αγιοβασιλάκια για παιδάκια

Αγιοβασιλάκια για να στολίσουμε παιδικά δωμάτια και σχολικές τάξεις! Καλές γιορτές!

Γράφει: Matia Gr
Αγιοβασιλάκια για παιδάκια

Θα χρειαστούμε:
Κόκκινο χαρτόνι
Λευκό χαρτόνι
Χάρτινα πιάτα μιας χρήσης
Κόκκινα μεγάλα πομ πον (ή κόκκινη μπογιά)
Χαρτί γκοφρέ άσπρο (προαιρετικά)
Μαύρο μαρκαδόρο
Κόλλα
Χάρακα, ψαλίδι, διαβήτη ή φλυτζανάκι του καφέ

Κατασκευή:
Κόβουμε το κόκκινο χαρτόνι σε μεγάλα ισοσκελή τρίγωνα. Κόβουμε τα χάρτινα πιάτα στη μέση. Με διαβήτη ή με το φλυτζανάκι σχεδιάζουμε κύκλους στο λευκό χαρτόνι και τους κόβουμε προσεκτικά. Αν θέλουμε κόβουμε λεπτές και σχετικά κοντές λωρίδες το γκοφρέ χαρτί και τις κολλάμε πάνω στον λευκό κύκλο έτσι ώστε να περισσεύει μέρος τους και να δίνει την αίσθηση του πομπόν.
Τώρα θα φτιάξουμε το κεφάλι για τα αγιοβασιλάκια. Κόβουμε κάθετα γύρω γύρω την στρογγυλεμένη άκρη του πιάτου να γίνουν τα γένια. Στην άλλη άκρη, αυτή που έχουμε κόψει ζωγραφίζουμε με τον μαρκαδόρο τα ματάκια και κολλάμε χαμηλότερα στη μέση τους το κόκκινο πομ πον ή ζωγραφίζουμε τη μύτη με την κόκκινη μπογιά.
Κολλάμε με την κόλλα τον κύκλο στην πάνω γωνία του κόκκινου τριγώνου και λίγο πάνω από τη μέση του τριγώνου κολλάμε το προσωπάκι που φτιάξαμε.

  Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα Κρήτης
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.