Διαχωριστική κουρτίνα από καρδούλες .: Αγίου Βαλεντίνου .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Διαχωριστική κουρτίνα από καρδούλες

Θέλει λίγο κόπο αλλά είναι εντυπωσιακή.

Γράφει: Matia Gr
Διαχωριστική κουρτίνα από καρδούλες

Θα χρειαστούμε:

Κυλινδρικά χαρτόνια από χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας (αρκεί να είναι σκληρά)
Πετονιά
Μεγάλες κόκκινες χάντρες
Μία βέργα για κρέμασμα αφίσας
Χοντρή μακριά βελόνα (να περνάει η πετονιά)
Ψαλίδι
Κόκκινο χρώμα
Χάρακα
Αναπτήρα

Κατασκευή:

Παίρνουμε τον κάθε κύλινδρο και τον τσακίζουμε σε όλο του το μήκος να πάρει σχήμα καρδιάς. Αυτό το κάνουμε διπλώνοντας προς τα έξω δημιουργώντας μία ακμή και τσακίζουμε καλά σε όλο του το μήκος. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην απέναντι πλευρά και τσακίζουμε να γίνει γωνία προς τα μέσα ώστε να φτιάξουμε τις καμπύλες της καρδιάς. Κόβουμε το ρολό σε ισόπαχα κομμάτια (με τη βοήθεια του χάρακα) δημιουργώντας έτσι πολλές καρδούλες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στα άλλα ρολά από χαρτί. Βάφουμε κόκκινες τις καρδούλες και τις αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το χρώμα τους.

Κόβουμε ένα κομμάτι πετονιά με ύψος μεγαλύτερο από αυτό που θέλουμε να έχει η κουρτίνα με καρδούλες. Περνάμε την πετονιά στην βελόνα και στη συνέχεια την χάντρα και την στερεώνουμε κάνοντάς της έναν κόμπο ώστε να μην μπορεί να μετακινηθεί. Στη συνέχεια περνάμε την βελόνα με την πετονιά από τις “γωνίες” της καρδούλας. Αφήνουμε κενή πετονιά για 10-15 πόντους (ή και περισσότερους ανάλογα με το πόσο “πυκνή” θέλουμε να γίνει η κουρτίνα μας) και περνάμε την επόμενη χάντρα, κάνουμε κόμπο, περνάμε την επόμενη καρδιά και συνεχίζουμε έτσι ώστε να τελειώσει η πρώτη πετονιά. Κόβουμε δεύτερο κομμάτι πετονιάς και συνεχίζουμε όπως προηγουμένως.

Παίρνουμε την βέργα για τις αφίσες και σημειώνουμε πάνω της που θέλουμε να κρεμαστούν (σε ποιά απόσταση η μία από την άλλη) οι πετονιές με τις καρδούλες. Κρατάμε την βελόνα με ένα χαρτί ή πλαστικό με το ένα χέρι μας και με το άλλο την ζεσταίνουμε να πυρώσει με τον αναπτήρα. Μόλις ζεσταθεί αρκετά ακουμπάμε την καυτή βελόνα πάνω στο πλαστικό ώστε να κάνει τρυπούλα. Συνεχίζουμε και για τις υπόλοιπες.

Τέλος περνάμε τις πετονιές στη βέργα και δένουμε με κόμπο. Φροντίζουμε ώστε να μην πέφτουν οι καρδούλες στο ίδιο μέρος στη σειρά αλλά να “μπαίνει” η μία στο κενό της άλλης. Κρεμάμε την κουρτίνα με καρδούλες και το διαχωριστικό μας είναι έτοιμο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.