Φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πως να το διατηρήσετε

Γράφει: Matia Gr
Φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πως να διατηρήσετε για μεγαλύτερο διάστημα το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας χωρίς να χάσει τις βελόνες του να ξεραθεί; Αν το φροντίσετε καλά -με τον τρόπο που θα σας πούμε- θα αντέξει μέχρι 5 εβδομάδες!

Καταρχήν ζητάμε από τον πωλητή που θα αγοράσουμε το δέντρο μας να μην μας καρφώσει το σταυρό-βάση στο κάτω μέρος του κορμού του. Όταν φτάσουμε στο σπίτι με το δεντράκι μας, κόβουμε ένα δίσκο -πάχους περίπου ενός πόντου- από το ξύλο στη βάση του κορμού. Το βάζουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε σε νερό φροντίζοντας να μην χτυπήσουμε ή να βρομίσουμε το σημείο που κόπηκε. Σε αυτή την κατάσταση μπορούμε να το αποθηκεύσουμε για μερικές ημέρες σε ένα δροσερό μέρος (π.χ. στην αποθήκη μας) έχοντας το κάτω μέρος του κορμού του σε ένα κουβά με νερό.

Όταν είμαστε έτοιμοι να το βάλουμε στο σπίτι μας, φτιάχνουμε μια σταθερή βάση σε ένα δοχείο που μπορεί να χωρέσει τουλάχιστον 4-5 λίτρα νερό. Υπολογίζουμε 2 λίτρα νερό για κάθε 5 εκατοστά της διαμέτρου του κορμού του δέντρου μας. Μια τέτοια βάση θα μπορούσε να είναι ένας κουβάς όπου με κομμάτια σκληρού φελιζόλ (το γαλάζιο) μπορούμε να στηρίξουμε τον κορμό του δέντρου μας ώστε να στέκεται όρθιο και καμαρωτό!!! Πρέπει να προσέξουμε ώστε το δέντρο να είναι φυσικά τοποθετημένο, χωρίς να το πιέσουμε ή να το ζουλήξουμε για να χωρέσει στη βάση μας.

Για να το διατηρήσουμε να μην ξεραθεί και πέσουν οι βελόνες του, το κρατάμε μακριά από πηγές θερμότητας και ελέγχουμε καθημερινά τη βάση για να βεβαιωθούμε πως η στάθμη του νερού δεν έχει πέσει κάτω από εκεί που κόπηκε το δέντρο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.