Γιορτινοί χιονάνθρωποι από τυρί .: Διάφορα .: Ματιά
 

Γιορτινοί χιονάνθρωποι από τυρί

Ένα εντυπωσιακό δωράκι-κέρασμα για μικρά ή/και μεγάλα παιδιά για τις ημέρες του δωδεκαημέρου!

Γράφει: Matia Gr
Γιορτινοί χιονάνθρωποι από τυρί

Θα χρειαστούμε:
Τυροτρέλα (Tirotrella) Kerrygold
Μαύρο χαρτόνι
Κόκκινο χαρτόνι
Λευκό μαρκαδόρο ή και διόρθωσης
Μαύρο μαρκαδόρο
Πορτοκαλί ή κόκκινο μαρκαδόρο
Γαλάζια πολύ λεπτή κορδέλα
Κόλλα με λεπτό στόμιο

Κατασκευή:
Πρώτα θα φτιάξουμε τα καπελάκια των χιονανθρώπων. Κόβουμε πρώτα παραλληλόγραμμα μαύρα για το κυρίως καπέλο. Στη συνέχεια κόβουμε κόκκινο χαρτόνι στο μισό μήκος του μαύρου και το κολλάμε πάνω του και τέλος λεπτές λωρίδες μαύρου που θα κάνουν το γείσο του καπέλου και πρέπει να εξέχουν από το κυρίως καπέλο. Όταν τα κολλήσουμε προσεκτικά, τότε μπορούμε να ζωγραφίσουμε μια χιονονιφάδα ή ένα αστεράκι ή ένα γκι στο καπέλο του.
Στη συνέχεια ανοίγουμε μια συσκευασία τυροτρέλα και με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε σχολαστικά την κάθε μεμονωμένη συσκευασία. Κολλάμε τα καπελάκια στο πάνω μέρος κάθε μερίδας τυριού. Ζωγραφίζουμε από κάτω ματάκια, μύτη και στόμα. Κόβουμε από την κορδέλα και δένουμε ένα κομπάκι σαν να φοράει ο χιονάνθρωπός μας κασκώλ (και ποιός χιονάνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν φοράει άλλωστε). Και συνεχίζουμε φτιάχνοντάς του με τον μαρκαδόρο κουμπιά.
Στολίζουμε σε πιατέλα ή τα δίνουμε σαν μικρό δωράκι συνοδευόμενο από κρακεράκια ή κριτσινάκια στους συμμαθητές του παιδιού μας στο σχολείο. Από τα πιο εντυπωσιακά και αρκετά υγειινά κεράσματα!

  Κουραμπιέδες εβρίτικοι με ξηρούς καρπούς της νύφης μου, Ξένια Τεκτονίδου
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.