Γιορτινός Στρατιώτης .: Διάφορα .: Ματιά
 

Γιορτινός Στρατιώτης

Ένας στρατιώτης φτιαγμένος από τα χεράκια μας, έτοιμος να υπηρετήσει… την διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας!

Γράφει: Matia Gr
Γιορτινός Στρατιώτης

Θα χρειαστούμε:
Ξυλάκια κατασκευών μικρά και μεγάλα
Μαρκαδόρος μαύρος
Χαρτί βελουτέ
Κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης
Ένα σπαγγάκι

Κατασκευή:
Ζωγραφίζουμε τον στρατιώτη μας όπως στη φωτογραφία ή αυτοσχεδιάζουμε. Κόβουμε ένα κομμάτι από το χαρτί βελουτέ και το κολλάμε στο μεγάλο ξυλάκι στο πάνω μέρος του σαν καπέλο. Βάφουμε μαύρα τα παπούτσια του στρατιώτη, μπλε το παντελόνι του, κόκκινο το σακάκι και κίτρινα-χρυσά τα σιρίτια του. Τα δύο μικρότερα ξυλάκια που κάνουν τα χέρια του στρατιώτη μας τα ζωγραφίζουμε κόκκινα αφήνοντας άβαφο το κάτω μέρος τους. Τα κολλάμε με κόλλα ή σιλικόνη λίγο πάνω και δεξιά και αριστερά από το μεγάλο ξυλάκι. Κολλάμε από την πίσω πλευρά του καπέλου το σπαγγάκι. Ο στρατιώτης μας είναι έτοιμος να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το σπίτι μας.

  Για τις γιορτές του 2010
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.