Γιορτινός τάρανδος για την πόρτα .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γιορτινός τάρανδος για την πόρτα

Ένας τάρανδος γιορτινός, ξαφνιασμένος, αστείος και φρουρός της πόρτας μας.

Γράφει: Matia Gr
Γιορτινός τάρανδος για την πόρτα

Θα χρειαστούμε:
Καφέ χαρτόνια
Λευκό χαρτόνι
Μαύρο χαρτόνι
Κόκκινο χαρτόνι
Διάφορα χρωματιστά χαρτόνια
Αλουμινόχαρτο
Κόλλα
Κολλητική ταινία διπλής όψης
Κόλλα πλαστελίνη

Κατασκευή:
Κόβουμε ένα μεγάλο οβάλ για να γίνει το κεφάλι του ταράνδου. Στη συνέχεια κόβουμε τα κερατάκια του ταράνδου, το λαιμό, τα αυτάκια του και την αρχή του σώματός του. Από το λευκό χαρτόνι κόβουμε τα μάτια του και το πάνω μέρος της μύτης του. Και με το μαύρο τις κόρες των ματιών του και την μύτη του. Από το κόκκινο κόβουμε το παπιγιόν του. Στη συνέχεια με τα πολύχρωμα χαρτόνια μας κόβουμε λαμπιόνια και αν θέλουμε και λίγο μεγαλύτερα για να βάλουμε γύρω από την πόρτα μας. Στο κάτω μέρος των λαμπιονιών διπλώνουμε αλουμινόχαρτο και το κολλάμε ώστε να είναι σαν το σπείρωμα των λαμπιονιών.
Κολλάμε πρώτα το κεφάλι του ταράνδου (αφήνοντας ένα κενό όμως γύρω γύρω ώστε να τοποθετήσουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη) και πάνω του κολλάμε μάτια και μύτη. Στη συνέχεια τοποθετούμε τον λαιμό και την αρχή του σώματος. Στο κάτω μέρος του λαιμού κολλάμε το παπιγιόν. Ενώνουμε τα κομμάτια από τα κέρατα του ταράνδου -όπως στην εικόνα- φροντίζοντας ώστε οι ενώσεις να μην φαίνονται γιατί θα είναι από την πίσω πλευρά, και να τα κολλήσουμε εκεί που θα χωράνε στην πόρτα μας. Αρχίζουμε λοιπόν με το πρώτο κερατάκι και σιγά σιγά κολλάμε βάζοντας από κάτω του να μισοκρύβει το σπείρωμα από τα λαμπιόνια. Όταν τελειώσουμε με το πρώτο κερατάκι κολλάμε και το επόμενο με τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε κολλώντας τα αυτιά του ταράνδου μας.
Η πόρτα μας είναι έτοιμη και ένας αστείος τάρανδος θα μας υποδέχεται!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.