Τάρανδοι κατασκευή .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τάρανδοι κατασκευή

Ξεδιπλώστε την δημιουργικότητά σας, φτιάχνοντας ταράνδους που θα σας βοηθήσουν στην εορταστική διακόσμηση του σπιτιού σας!

Γράφει: Matia Gr
Τάρανδοι κατασκευή

Θα χρειαστούμε:
Ποτηράκια μιας χρήσης
Χαρτόνι λευκό
Χαρτόνια χρωματιστά
Τσόχα ή χαρτόνι για τα αυτιά
Πομπόν για μύτη
Σύρμα πίπας
Κόλλα, σελοτέιπ
Προαιρετικά ύφασμα, χρωματιστό χαρτί αφής (τσιγαρόχαρτο), κορδέλες

Κατασκευή:
Εάν θέλουμε να “ντύσουμε” τα ποτηράκια με ύφασμα ή χαρτί αφής θα ξεκινήσουμε από αυτό. Αφήνουμε να στεγνώσει από την κόλλα πολύ καλά και στη συνέχεια κόβουμε τα αυτάκια από την τσόχα ή το χαρτόνι. Θα πρέπει να είναι οβάλ σχήματος, σαν φύλλα, και τα κολλάμε δεξιά και αριστερά περίπου ενάμισι πόντο κάτω από τα χείλη του ποτηριού. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα ματάκια με λευκό και χρωματιστό χαρτόνι και την μύτη και τα κολλάμε πάνω στο ποτηράκι και αυτά. Εάν θέλουμε κολλάμε και στα χείλη του ποτηριού περιμετρικά κορδέλα. Φτιάχνουμε τα κέρατα του ταράνδου. Θα χρειαστούμε 3 για κάθε τάρανδο. Λυγίζουμε το πάνω μέρος των δύο συρμάτων πίπας και το άλλο το κόβουμε στη μέση. Κολλάμε κάθετα τα δύο σύρματα και το τρίτο σύρμα το τυλίγουμε μια φορά οριζόντια πάνω στα κολλημένα. Λυγίζουμε τις άκρες του οριζόντιου σύρματος και ο τάρανδός μας είναι έτοιμος!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.