Ματιά

43 χρόνια μετά την 21 απριλίου: από το γύψο στην εντατική του ΔΝΤ;

Γράφει: Matia Gr
43 χρόνια μετά την 21 απριλίου: από το γύψο στην εντατική του ΔΝΤ;

Πριν 43 χρόνια, ξημέρωμα 21 απριλίου, μας έβαλαν στο γύψο. Για το καλό μας, βεβαίως-βεβαίως.

Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση, 30 και κάτι χρόνια λιτότητα και τώρα τι; Η χώρα στην εντατική για οικονομικούς λόγους. Και το ΔΝΤ επικεφαλής χειρούργος. Τύφλα να’ χει ο δικτάτωρ-ορθοπεδικός Παπαδόπουλος.

Βρε μήπως έχουν τρελαθεί τελείως αυτοί που πάνε να μας τρελάνουν; Αυτά τα καλόπαιδα στην κυβέρνηση που πήραν τις εκλογές υποσχόμενοι κοινωνικό κράτος. “Λεφτά υπάρχουν” και “λεφτά υπάρχουν”. Και τώρα μας λένε “δεν υπάρχει σάλιο”, “πού πήγαν τα λεφτά”; Πού μπορεί να πήγαν ρε παιδιά; Μετά από 30 χρόνια λιτότητα τι άλλο να βρείτε στις σκωροφαγομένες τσέπες του λαού. Κενό ή μάλλον αέρα. Μπάζουν βλέπετε γιατί απ’ τους πολλούς φόρους, οι τσέπες μας είναι γεμάτες τρύπες.

Η λαϊκή εντολή ήταν για ΔΥΝΑΤΗ Κυβέρνηση. Όχι για ΔΝΤ και χρεοκοπία. Αντιλαβού; Σώσον και ελέησον τώρα. Όσο προλαβαίνετε. Γιατί ο Έλληνας και φιλότιμο έχει και υπομονή έχει. Κάνει τον μαλάκα, αλλά μαλάκας δεν είναι.

Έχουν βαλθεί όλα τα ΜΜΕ να μας παίζουν ένα τραγουδάκι απελπισίας με τον μαγικό αυλό για να χωθούμε στο “μαντρί” του ΔΝΤ. Όσοι μπορούν κι όσοι δε μπορούν, παίζουν με την ιδέα να φύγουν μετανάστες. Ε δε θα περάσει. Να φύγετε εσείς κύριοι και να πάτε αλλού. Ή στρωθείτε στη δουλειά και αλλάξτε την κατάσταση. Κάντε και ένα ανασχηματισμό κύριε πρωθυπουργέ, ό,τι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν οι περισσότεροι. Θα ‘χετε και καλύτερους δε μπορεί. Είδαμε και τα μαγουλάκια του υπουργού Οικονομικών κάπως μεγαλύτερα χθες στην παρουσίαση του έργου 6 μηνών. Πιο αδύνατο τον θυμόμασταν προεκλογικά. Κύριε υπουργέ χορτάσαμε παρουσιάσεις αλλά έργο δεν βλέπουμε. Μήπως τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός;

Δε μπορεί να μας λέτε ολημερίς απ’ όλα τα κανάλια ότι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και οι βουλευτές να παίρνουν επιδότηση 5500 ο καθένας για νέο pc. Είναι και μικρός ο μισθός τους είναι και ακριβοί οι υπολογιστές: 400 ευρώ μαζί με την οθόνη ο ένας. Να ‘σου 1.650.000 ευρώ. Και 550.000 ευρώ οι νέες κάμερες της ΕΡΤ. Τι λέτε ρε παιδιά; Θα γυρίσουμε ταινία για το hollywood; Το νέο blockbuster, τύφλα να ‘χει το avatar κι ο Τιτανικός μαζί. Και να ‘ταν μόνο αυτά τα λεφτά πεταμένα…

Τιτανικός… η Ελλαδίτσα μας και το ΔΝΤ παγόβουνο. Στραβά αρμενίζουμε… ΣΤΡΙΨΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ-ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!

Όσο για τους φίλους που απελπίζονται με τον τηλεοπτικό βομβαρδισμό απελπισίας, να σας θυμήσω ότι εμείς, οι απλοί πολίτες έχουμε τη δύναμη. Εμείς εκλέγουμε την κυβέρνηση κι εμείς στέλνουμε το ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Δεν περιμένουμε φως στο τούνελ, ούτε να περάσει η τετραετία. Περιμένουμε να δούμε πράξεις τώρα. ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ.

Μην απελπίζεστε αδέρφια. Άλλη είναι η πάστα μας. Καιρός να τους το θυμήσουμε.

Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις,
εκεί που πάει να σκύψει,
με το σουγιά στο κόκκαλο,
με το λουρί στο σβέρκο.

Νάτη πετιέται απο ξαρχής,
κι αντριεύει και θεριεύει,
και καμακώνει το θεριό
με το καμάκι του ήλιου.

vidi

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα