Δωρεάν μετακίνηση ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ

Δωρεάν μετακίνηση ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ

Επικοινωνήσαμε με τον ΟΑΣΑ και επιβεβαίωσαν ότι η δωρεάν μετακίνηση ανέργων ισχύει κανονικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά τα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ιστοσελίδες που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΟΑΣΑ. Όπως και πριν, οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, κάρτα ανεργίας και εκτυπωμένο το τελευταίο αποδεικτικό ανανέωσης της κάρτας ανεργίας τους.

Εκτός από τους ανέργους, δεν πληρώνουν εισιτήριο τα ανήλικα παιδιά μέχρι 6 ετών και οι στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους. Τα Α.Μ.Ε.Α και ο συνοδός τους πρέπει να εκδόσουν ειδική Κάρτα Ελεύθερης Μετακίνησης. Όλες οι παραπάνω κατηγορίες επιβατών μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν τόσο εντός της Αττικής με Λεωφορεία, Τραμ, Τρόλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Μετρό, όσο και στη γραμμή του Μετρό που πηγαίνει στο Αεροδρόμιο.

Οι Ανάπηροι Πολέμου και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας (ένστολοι Αστυνομικοί, Συνοριοφύλακες, Ειδικοί Φρουροί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί και προσωπικό της Ελληνικής Ακτοφυλακής) δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση εντός της Αττικής με Λεωφορεία, Τραμ, Τρόλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Μετρό (μέχρι το Κορωπί), έχοντας μαζί τους τα αντίστοιχα δελτία που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους.

Κ.Υ.Α. αριθμ. Α-59909/ 4404/ 18.1.2016
ΦΕΚ Β 1293/2015

Σχετικά άρθρα