Αποσιωπητικά: το νέο πολιτικό σύμβολο

Αποσιωπητικά: το νέο πολιτικό σύμβολο

Όχι δεν πρόκειται για τις … που είτε δείχνουν, όπως μάθαμε στην γραμματική, ότι δεν έχει τελειώσει μία φράση, είτε εκφράζουν κάποιο συναίσθημα. Τα νέα αποσιωπητικά είναι αυτή η μουγκαμάρα που παρακολουθούμε τόσο καιρό στα δελτία ειδήσεων αλλά και στις ομιλίες των πολιτικών. Όχι πως δε μιλάνε καθόλου. Απλά κι έντεχνα δε λένε αυτά που πρέπει. Αποσιωπούν την πραγματικότητα. Σαν να μην έγινε και τίποτα.

Ο Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., το πήγε κι ένα βήμα πιο κάτω, λέγοντας ότι “δεν μιλάμε”. Δεν πρέπει λοιπόν σύμφωνα με τον κύριο Καρατζαφέρη να μιλάμε, να διαμαρτυρόμαστε, για όλα όσα… τραβάμε. Κι επειδή του αρέσει η αρχαία Ελλάδα, να του αφιερώσουμε λίγο Δημοσθένη: “Αισχρόν εστί σιγάν, της Ελλάδος πάσης αδικούμενης“.

Όλοι οι Έλληνες αδικούνται αυτήν την περίοδο. Αυτοί που τα φάγανε, που καθώς φάνηκε όταν αγγίχτηκαν τα οικονομικά σκάνδαλα προέρχονται από τις περισσότερες (ή ίσως όλες) τις πολιτικές αποχρώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν έχουν τύψεις, αλλά σιγοντάρουν το συνεχές πετσόκομμα του Νεοέλληνα. Λεφτά υπάρχουν, για να κλέψω την ατάκα του Πρωθυπουργού. Αλλά οι πράξεις του απέχουν μακρά από οποιαδήποτε προσπάθεια να βρεθούν τα λεφτά που έκαναν φτερά. Αντί να κυνηγήσουν τους κλεφτοκοτάδες, παίρνουν την μπουκιά μέσα απ’ το στόμα του απλού πολίτη για να φτιάξουν ομελέτα – ίσως με τις αγγλικές παροιμίες, να γίνουμε πιο κατανοητοί.

Αντίθετα βλέπουμε κάποιους να παραμένουν προνομιούχοι, όταν όλα γύρω μας καταρρέουν, όταν ο 13ος και 14ος μισθός τσακίζεται και μετονομάζεται σε επίδομα, όταν το μηνιάτικο φορολογείται τρεις και τέσσερις φορές παραπάνω από όσο θα ‘πρεπε, όταν έχουν σχεδόν καταργηθεί οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όταν φορολογείται κατά 50% περίπου η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, όταν… όταν… όταν…
Τα νέα μέτρα όχι απλά δεν αγγίζουν κάποια άτομα με μειώσεις και πάγωμα – τι πάγωμα; ξεπάγιασμα! – αλλά ήδη παίρνουν αυξήσεις μισθών; Γιατί; Γιατί να το αποσιωπούν όλα τα κανάλια; Γιατί να μη μιλάμε; ΓΙΑΤΙ;

Σπάστε τα αποσιωπητικά που μας βάζουν. Μιλήστε. ΦΩΝΑΞΤΕ. ΟΥΡΛΙΑΞΤΕ!
Αλλιώς μετά, θα μας πουν κιόλας ότι τον απολαύσαμε τον βιασμό.
Δε μας τρομάζουν τα νέα μέτρα. Εμείς θα τους τρομάξουμε.
Και “θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”.

vidi

Σχετικά άρθρα