Κόψιμο 14ου μισθού

Κόψιμο 14ου μισθού

Αν τελικά επαληθευθούν τα απαισιόδοξα σενάρια και ο 14ος μισθός γίνει δέκατος τέ(ταρτ)ως, εγώ θα φταίω. Ναι κοπελούδα μου… μην απορείς… εγώ την έκανα την μαλακία! Επέτρεψε μου όμως να σου πω τι ακριβώς έγινε…

Εχθές το πρωί, πριν ξεκινήσω για το γραφείο, είδα στον ΑΝΤ1 τα περί τουρκικής φρεγάτας (για περισσότερες λεπτομέρειες δες εδώ). Από εκεί μου καρφώθηκε ότι η 1η Μάρτη είναι κάτι σαν την Πρωταπριλιά και επιβάλλεται να πω ένα ψεματάκι. Μου καρφώθηκε όμως και η λέξη φρεγάτα… έτσι περπατώντας στον δρόμο προσπαθούσα να θυμηθώ πως πήγαινε το ποιηματάκι που έλεγε ο Κώστας Χατζηχρήστος στην Ρίκα Διαλυνά, στην ελληνική ταινία «Λαός και Κολωνάκι».

Τότε, ακριβώς, ήταν που έπεσα πάνω στον δεύτερο την τάξη πολίτη της πατρίδας μας και γνωστό λάτρη της ποδηλασίας… αφηρημένος εγώ, προβληματισμένος εκείνος (πως να σώσει ένα καράβι που μπάζει από παντού;) κόντεψε να με πατήσει… ευτυχώς, όταν κινδυνεύει το τομάρι μου γίνομαι αίλουρος, και μπόρεσα να αποφύγω την σύγκρουση. Αφού, λοιπόν, ανταλλάξαμε «καλημέρες» σκέφτηκα βλακωδώς να του πω το πατροπαράδοτο ψεματάκι της πρωταπριλιάς (είπαμε μου είχε κολλήσει από τον ΑΝΤ1)… και, να μην πολυλογώ, με περίσσεια χάρη του λέω να μας κόψει τον 14ο μισθό, για να σωθεί η χώρα!

Και να! Το ίδιο κιόλας βράδυ, ακούω ότι σταματούν στον δρόμο τον πρωθυπουργό πολίτες και του λένε να κόψει τον περί ου ο λόγος μισθό, ώστε να σωθεί το πλοίο!!! Ήμαρτον ρε… ήμαρτον… που λέει και ο Γεωργίου!

Πάντως, για να σοβαρευτούμε και λίγο, άντε πήγαινε στα Καημένα χωριά (στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελληνική επικράτεια που είναι διάσπαρτη από τέτοια) και πες τους ότι… αφού μας στηρίξανε (ή μας τη ρίξανε) οι φίλοι μας οι Γερμανοί, περιμένουν να καταργηθεί και ο 14ος μισθός… θα πέσουν όλοι στο πάτωμα και θα μουτζώνουν κατά τον βορρά με χέρια και με πόδια… θα τους αδικήσετε; Εγώ πάντως όχι!

Καλή σας μέρα.

Ν.Π.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment