Ο Παπανδρέου νομίζει ότι είναι ο Καποδίστριας!!!

Ο Παπανδρέου νομίζει ότι είναι ο Καποδίστριας!!!

Ο Γιώργος Παπανδρέου φημίζεται για τις ατάκες του αλλά τώρα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ο Πρωθυπουργός νομίζει ότι είναι ο Καποδίστριας!!!

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική θα μπορούσαμε να γελάσουμε κιόλας, και να απαριθμήσουμε ένα σωρό ανέκδοτα με κάτι τύπους που φορούσαν ένα λοφίο και νόμιζαν ότι είναι ο “Ναπολέοντας”. Όμως μ’ αυτά που περνάμε (σήμερα ήρθε και το χαράτσι της ΔΕΗ) δεν μπορούμε ούτε καν να μειδιάσουμε!

Ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της Ελεύθερης Ελλάδας, με τα έργα του πέτυχε να γραφτεί το όνομά του στην Ιστορία με χρυσά γράμματα. Πώς το έκανε αυτό; Καταρχήν φρόντισε να έχουν οι Έλληνες να φάνε, τόσο με εισαγωγές διαφόρων προϊόντων από ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και με την καλλιέργεια – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – της πατάτας, και την ίδρυση γεωργικής σχολής στην Τίρυνθα. Πίστευε στην Παιδεία και ίδρυσε αλληλοδιδακτικά σχολεία και το Κεντρικό Σχολείο, με σκοπό να έχει γερές βάσεις για να ιδρύσει στη συνέχεια Πανεπιστήμιο.

Ο Καποδίστριας ίδρυσε Νομοθετικό Σώμα και Νομαρχίες. Έκανε διοικητικές και φορολογικές αλλαγές που ελάφρυναν τον λαό, κι έβαζαν χέρι στους κοτζαμπάσηδες – τους τότε διαπλεκόμμενους – που είχαν γίνει μεγαλο-ιδιοκτήτες γης εκμεταλλευόμενοι τον φτωχό λαό και διατηρώντας καλές σχέσεις με τους Τούρκους. Οργάνωσε τον στρατό, εξαγόρασε Έλληνες αιχμαλώτους απ’ τους Τούρκους, έδιωξε τουρκικές φρουρές που είχαν απομείνει στην – τότε – Ελεύθερη Ελλάδα, και παράλληλα εργάστηκε με σοβαρότητα στο διπλωματικό επίπεδο, επιτυγχάνοντας με την πένα να διπλασιαστεί σχεδόν το μέγεθος της Ελλάδας. Οι διπλωματικές κινήσεις του Καποδίστρια είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο του 1831 να οριστεί ως βόρειο σύνορο η γραμμή Παγασητικού-Αμβρακικού κόλπου.

Όταν δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας το Κρατικό Ταμείο είχε μεγάλο πλεόνασμα. Λίγα χρόνια μετά, με την Βαυαρική Αντιβασιλεία (για να μη νομίζετε ότι οι Γερμανοί ήταν φρόνιμοι πριν 200 χρόνια), η κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος εκτίναξε το Δημόσιο Χρέος στα 17 εκατομμύρια.

Κι έχουμε σήμερα τον Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι ο ίδιος όπως “ο Καποδίστριας προσπάθησε να αλλάξει την πορεία του Έθνους και να κάνει μεταρρυθμίσεις και τον δολοφόνησαν. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα ιστορικά λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να μάθουμε από την ιστορία μας”.

Σε ένα πράγμα μπορούμε να συμφωνήσουμε με ασφάλεια μαζί του: Δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα ίδια λάθη και θα μάθουμε απ’ το περήφανο παρελθόν μας. Τι έκανε όμως ο ίδιος με τους Υπουργούς του, στα μόλις δύο χρόνια της διακυβέρνησης; Γκρέμισαν το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, κλείνοντας ένα σωρό ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, κλείνοντας νοσοκομεία, ευτελίζοντας το “Βιβλιάριο Περίθαλψης”. Κατάφεραν καίρια πλήγματα στην Παιδεία, κλείνοντας σχολεία, και με μια παγκόσμια πρωτοτυπία κατάφεραν να αφήσουν όλα τα σχολεία για δύο μήνες φέτος χωρίς βιβλία – ενώ κάθε προηγούμενη χρονιά μοιραζόντουσαν 14 εκατομμύρια βιβλία, τώρα δόθηκαν στους μαθητές DVD ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ, αλλά όπως λέγεται κόστισαν περισσότερο απ’ τα μη τυπωμένα βιβλία. Οι δε Υπουργοί Οικονομικών κατάφεραν χωρίς χρονομηχανή να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω, και δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε πλέον με όρους Τουρκοκρατίας – το χαράτσι έγινε μια λέξη καθημερινής χρήσης. Ο Ελληνικός Στρατός δεν ξέρουμε αν έχει καύσιμα και πυρομαχικά και η Γερμανίδα Καγκελάριος όχι απλά έχει βάλει στο μάτι την Εθνική μας Κυριαρχία, αλλά δηλώνει αυτές τις μέρες σε Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων ότι θα αποστείλει στην Αθήνα “μίνι” κυβέρνηση (μόνιμο κλιμάκιο της τρόικας όπως το αποκάλεσε).

Και το καλύτερο απ’ όλα το αφήσαμε για το τέλος. Με την υπογραφή του Μνημονίου φημολογείται ότι το Δημόσιο Χρέος ξεπερνάει τα 500 δις ευρώ – ενώ το 2008 ήταν 262 δις ευρώ. Τελικά τα 110 δις ευρώ δάνειο από το ΔΝΤ πού πήγαν;

Ποιος Καποδίστριας κύριε Παπανδρέου; Νομίζετε ότι μπορείτε να μας κοροϊδέψετε ΞΑΝΑ; Μάλλον θα ήταν καλύτερα να διαβάσετε κι εσείς την Ιστορία της Ελλάδος κύριε Πρωθυπουργέ και να μην αρκείστε στην ανάγνωση των λόγων που γράφουν για εσάς οι συνεργάτες σας.

Α.Α.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment