Πολεμική Αεροπορία: Λευκή απεργία των πιλότων καθήλωσε τα ελληνικά μαχητικά

Πολεμική Αεροπορία: Λευκή απεργία των πιλότων καθήλωσε τα ελληνικά μαχητικά

Μετά από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τσεκούρεμα των μισθών των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πιλότων δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πετάξει για διάφορους λόγους, είτε υγείας, είτε ψυχολογίας. Ως απάντηση στη λευκή απεργία, ο Υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Ελληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς».

Δε ξέρω αν ο κύριος Υπουργός προσπάθησε να επικαλεστεί έτσι το φιλότιμο των πιλότων, αλλά έχω πολύ έντονη την αίσθηση πως το μόνο που κατάφερε ήταν να τους προσβάλει. Καθημερινά οι πιλότοι μας πετάνε με αυταπάρνηση, φυλάνε τα εναέρια σύνορά μας και έχουν πεθάνει πολλοί Ίκαροι στη γραμμή του καθήκοντος παρά το γεγονός ότι έχουμε ειρήνη ή για να το πω καλύτερα, ζουν και “δουλεύουν” για να εξασφαλίζουν την ειρήνη. Τα παλικάρια μας έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι έχουν φιλότιμο, αλλά με φιλότιμο πρέπει και να τα προσέχουμε.

Την ίδια στιγμή που τέτοιες πολιτικές αποφάσεις ρίχνουν το ηθικό των Ικάρων μας, προγραμματίζονται νέες αυξήσεις των ήδη απίστευτα υψηλών μισθών των βουλευτών, δικαστικών, αλλά και πλήθους μεγαλοστελεχών του Δημοσίου. Οι πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΡΤ, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ και άλλων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου έχουν πάρει ήδη από την Πρωταπριλιά αυξήσεις, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών (αρ. πρωτ. 2/14924/0022  – θέμα “Παροχή οδηγιών για την υλοποίηση εισοδηματικής πολιτικής έτους 2010”). Θα ακολουθήσει η, συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια, κόντρα δικαστικών και βουλευτών, για να ξαναπάρουν αυξήσεις και οι μεν και οι δε. Κι όλα αυτά μπροστά στην “καταστροφή” με το ΔΝΤ ante portas… Τελικά υπάρχουν λεφτά και γι’ αυτό δίνονται κάποιες αυξήσεις; Ή δεν υπάρχουν και πάμε ΔΝΤ;

vidi

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment