Ματιά

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Οι βουλευτές άβουλα πιόνια. Δεν κάνουν το μόνο πράγμα που είναι η δουλειά τους: να εκφράζουν τη γνώμη τους σύμφωνα με το συμφέρον του λαού. Σαν στρατιωτάκια κινούνται στην σκακιέρα ώστε οι επίδοξοι ηγετίσκοι […]

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Οι βουλευτές άβουλα πιόνια. Δεν κάνουν το μόνο πράγμα που είναι η δουλειά τους: να εκφράζουν τη γνώμη τους σύμφωνα με το συμφέρον του λαού. Σαν στρατιωτάκια κινούνται στην σκακιέρα ώστε οι επίδοξοι ηγετίσκοι να πετύχουν τους στόχους τους.

Μου είναι δύσκολο να το παραδεχτώ άλλα έχω μείνει έκθαμβος από τον Παπανδρέου. Τελικά σαν κάτι να ήξεραν οι φίλοι του που τον βάφτισαν/βράβευσαν ως παγκόσμιο στοχαστή (ή μάλλον στοχαστή της παγκοσμιοποίησης). Με τις ντρίπλες που έκανε αυτήν την βδομάδα, τους έφερε όλους στα μέτρα του ο κύριος Τίποτα.

Κάνει τον Βενιζέλο Υπουργό Οικονομικών, και σε μία νύχτα ο άνθρωπος που αντιπολιτευόταν εντός της κυβέρνησης τα αντιλαϊκά μέτρα, μεταμορφώθηκε στον ύψιστο υπερασπιστή της Τρόικας και του Μνημονίου, στον άνθρωπο που θα τον θυμόμαστε για το χαράτσι της ΔΕΗ.

Δηλώνει ότι θα πάει σε δημοψήφισμα τη νέα Δανειακή Σύμβαση Υποτέλειας της Ελλάδας και επιμένει στην απόφασή του ενώ Μέρκελ και Σαρκοζί τον απειλούν. Ισχυρίζεται για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες ότι θα παραιτηθεί και το ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ. Γιατί; Επειδή κατάφερε με τη διπλή μπλόφα να ξεγελάσει τον Σαμαρά και να τον αναγκάσει να παραδεχτεί δημοσίως ότι η ΝΔ θα στηρίξει και τη νέα Δανειακή Σύμβαση.

Τι άλλο κατάφερε; Να τρελάνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε αφήσει σαφείς υπόνοιες ότι θα παραιτηθεί. Γίνεται σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βενιζελικοί από τη μία, Λοβερδιανοί από την άλλη έχουν ακονίσει τα ξίφη τους και ετοιμάζονται να τα διασταυρώσουν. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά κι ο Πρωθυπουργός έχοντας στο τσεπάκι του τη στήριξη του Σαμαρά, τους χόρεψε στο ταψί. Είπε ότι η δική του Κυβέρνηση είναι η Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης που θα σώσει τη χώρα, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις ενστάσεις Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου, απέσυρε Δημοψήφισμα και παραίτηση. Και τελικά φίμωσε τους υπόλοιπους βουλευτές που ήθελαν να μιλήσουν, μιας που οι “πιστοί” Παπανδρεϊκοί με επικεφαλής τον Κακλαμάνη βγήκαν απ’ την αίθουσα διαλύοντας τη Συνεδρίαση επικαλούμενοι την “ιερότητα” του βήματος της Βουλής. Ανίερο και ανιαρό φαντάζει μετά από τόσους νέους φόρους και τόσες δηλώσεις υποταγής στους δανειστές της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν είναι πολλά και προτιμώ να αφήσω στον καθένα να καθήσει και να το σκεφτεί λίγο παραπάνω. Υπάρχουν πάντως και θετικά στοιχεία που πρέπει να παρατηρήσουμε. Μάθαμε ότι ο Σαμαράς δεν έχει καθόλου ψηλά στις προτεραιότητές του την ανατροπή ή έστω την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Είδαμε τι ενδιαφέρει τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο. Ξεχωρίσαμε Βουλευτές από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, πρόθυμους “Ενωτικούς”, φανατικά πιστούς του Μνημονίου. Κι εγώ προσωπικά βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να παραδεχτώ ότι τελικά ο Παπανδρέου είναι ένας σπουδαίος στοχαστής της Παγκοσμιοποίησης. Ξέρει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει αυτά που θέλει. Κι ας γράφει σήμερα ο Voth σε άρθρο στο CNN ότι καλού-κακού ο Έλληνας Πρωθυπουργός ας έχει ένα ελικόπτερο στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου.

Κι εμείς; Τι θα γίνουμε εμείς; Ο φτωχός πλην τίμιος λαός τα δύο τελευταία χρόνια χάνει καθημερινά τα κεκτημένα του. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Μη γελιέστε δε χρωστάμε εμείς οι Έλληνες τα 400 τόσα δις των δανείων. Οι Κυβερνήσεις μας, οι “Ενωτικοί” Βουλευτές πήραν τα λεφτά και τα φάγανε. Μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε. Αλλά το καταπληκτικό είναι ότι εμείς πρέπει να τα πληρώσουμε. Αυτό θέλει να εγγυηθεί με την πρωθυπουργία του ο Παπανδρέου. Δεν τους φτάνουν όμως τα λεφτά. Η πλήρης εξαθλίωσή μας, η κυριολεκτική υποδούλωσή μας είναι ο μόνος στόχος τους. Μη ξεγελιέστε. Τα θέλουν όλα και κανείς τους δε νοιάζεται για μας. Όμως η επιλογή δεν παύει ποτέ να είναι δική μας. Αν διαλέξουμε να καθίσουμε, αν μείνουμε αναποφάσιστοι, θα μας φάνε.

Α.Α.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QNJL6nfu__Q]

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικαιρότητα

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;