Ματιά

Το ΔΝΤ είναι εδώ. Διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

15 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., 156 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και 1 βουλευτής της Ν.Δ. ψήφισαν υπέρ του ΔΝΤ και των νεότατων μέτρων. Τρεις βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδειξαν ότι και συνείδηση έχουν και μνήμη. Η Σοφία […]

Το ΔΝΤ είναι εδώ. Διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

15 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., 156 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και 1 βουλευτής της Ν.Δ. ψήφισαν υπέρ του ΔΝΤ και των νεότατων μέτρων.

Τρεις βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδειξαν ότι και συνείδηση έχουν και μνήμη. Η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσαν παρών στη ψηφοφορία και τέθηκαν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά μάλιστα τους ζητήθηκε να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου θυμούνται τι υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ για να πάρει την εξουσία. Ουαί στους λωτοφάγους.

Η κυρία Μπακογιάννη τέθηκε με τη σειρά της εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επειδή ψήφισε ναι. Τελικά ο κ Σαμαράς το εννοούσε και δεν μπλόφαρε.

Και ο ελληνικός λαός; Βρισκόταν σύσσωμος για ώρες έξω απ’ την Βουλή, διαδήλωνε ειρηνικά, τόσο ειρηνικά που τα τηλεοπτικά κανάλια του χαλάλισαν ελάχιστα δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου. Προτιμήθηκε να δείξουν σε επανάληψη τα τραγικά, αθώα θύματα της προηγούμενης μέρας και να αφιερώσουν σχεδόν το σύνολο του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων στα χτεσινά επεισόδια. Μετά το πέρας των δελτίων ειδήσεων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ως απάντηση σε επίθεση που δέχτηκαν με νεράτζια.

Ο κόσμος όμως βρέθηκε στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, ξέρει πολύ καλά τι τον περιμένει. Ξέρει ότι καλείται να πληρώσει την λυπητερή για ένα φαγοπότι στο οποίο δεν είχε καμία συμμετοχή. Φτάνει πια!

vidi

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικαιρότητα

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;