Κράτος και κληρικοί .: Είδα .: Ματιά
 

Κράτος και κληρικοί

Γράφει: Matia Gr
Κράτος και κληρικοί

Η Ελλάδα δεν είναι το μοναδικό κράτος, το οποίο καταβάλλει μισθούς στους κληρικούς

Στην Ελλάδα οι Πολιτικές δυνάμεις και ιδιαιτέρως εκείνες, που συνδέονται με κινήματα αθεΐας, ομοφυλοφιλίας, αιρέσεων κλπ., θέτουν θέμα μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου από το Κράτος, ισχυριζόμενοι ότι η Ελλάδα είναι το μοναδικό Κράτος στην Ευρώπη, το οποίο μισθοδοτεί τους Ιερείς και αυτό πρέπει να σταματήσει. Έρευνες όμως αποδεικνύουν ότι οι θεωρίες αυτές είναι μια προπαγάνδα εναντίον της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών:

Στο Βέλγιο οι Λειτουργοί των Αναγνωρισμένων Θρησκειών πληρώνονται από το Κράτος!

Στην Τσεχία οι μισθοί των Κληρικών προέρχονται από το Κράτος! Έχουν μάλιστα ανταποδοτικό χαρακτήρα και αφορούν στις κατασχέσεις της Εκκλησιαστικής περιουσίας από το πρώην Κομμουνιστικό καθεστώς.

Στην Γαλλία, η οποία προβάλλεται ως πρότυπο Κράτους χωρισμένο από την Εκκλησία, στις Περιφέρειες της Αλσατίας και της Μοζέλ (πρώην Λωρραίνη) με 3.5 εκατομμύρια πληθυσμό, οι Κληρικοί των Ρωμαιοκαθολικών, των Προτεσταντών καθώς και οι Ραββίνοι πληρώνονται από το Δημόσιο ταμείο του Κράτους (Tresor Publiv)!

Στο Λουξεμβούργο, οι Κληρικοί και οι Ραββίνοι πληρώνονται από το Κράτος.

Στη Ρουμανία οι Λειτουργοί των 18 αναγνωρισμένων Θρησκειών πληρώνονται από το Κράτος.

Στην Σλοβακία το Κράτος επιδοτεί τους μισθούς των Κληρικών.

Στην Ελβετία, στα περισσότερα από τα 26 καντόνια (αυτοδιοικούμενες περιοχές), οι ιδιωτικές εταιρείες πληρώνουν υποχρεωτικά φόρο υπέρ της Εκκλησίας! (Ρωμαιοκαθολική, Παλαιοκαθολική, Προτεσταντική και Εβραϊκή κοινότητα). Τα έσοδά τους από τον υποχρεωτικό φόρο και τις εθελοντικές προσφορές φθάνουν τα 1,9 δισεκατομμύρια φράγκα (1,44 δις ευρώ!) τον χρόνο. Ουσιαστικά οι Κληρικοί μισθοδοτούνται από το Κράτος!

Ιωαννίδης Αχιλλέας
[email protected]
[email protected]

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.