Πιέζουν την Τουρκία να κάνει πίσω, ή εμάς για μοιρασιά; .: Είδα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πιέζουν την Τουρκία να κάνει πίσω, ή εμάς για μοιρασιά;

Γράφει ο Δημήτρης Χρήστου για την στάση των υποτιθέμενων συμμάχων της Ελλάδας

Γράφει: E Α
Πιέζουν την Τουρκία να κάνει πίσω, ή εμάς για μοιρασιά;

Αν οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονταν πραγματικά για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία σε δύο χώρες-μέλη της ΕΕ (Ελλάδα και Κύπρο) θα αναλάμβαναν τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα οι δικοί της αξιωματούχοι, με το ειδικό βάρος ως εκπρόσωποι 27 χωρών. Πλην, όμως, αφήνουν την Ελλάδα μόνη της να διαπραγματεύεται.

Και όταν το πράγμα αγριεύει από τον Ερντογάν, για να μην ξεφύγει, καλούν τις δύο πλευρές σε μυστικές διαπραγματεύσεις, όπως έκανε πρόσφατα το Βερολίνο. Λέει για παράδειγμα ο δικός μας υπουργός εξωτερικών ότι: «Η Άγκυρα αγνοεί την προτροπή μας να δώσει τέλος στην παράνομη συμπεριφορά της και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο». Προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως: «Η Τουρκία επιλέγει λάθος δρόμο». Και απαντάει ο Ερντογάν:«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να κάνουμε γεωτρήσεις».

Ακολουθεί η παρέμβαση των ΗΠΑ που καλεί την Τουρκία «να σταματήσει τις έρευνες σε αμφισβητούμενα ύδατα». Ερώτημα: Εμάς υποστηρίζουν οι ΗΠΑ ή την Τουρκία; Η Άγκυρα έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο, έχει εισβάλει στην Συρία και έχει εκστρατεύσει στη Λιβύη, παραβιάζοντας διαχρονικά κάθε έννοια δικαίου χωρίς συνέπειες. Είναι δυνατόν εμείς, μετά από όλα αυτά, να επικαλούμαστε ακόμα το διεθνές δίκαιο;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.