Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κατέθεσε αγωγή για σχόλια και like στο Facebook! .: Facebook .: Ματιά
 

Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κατέθεσε αγωγή για σχόλια και like στο Facebook!

Γράφει: Matia Gr
Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κατέθεσε αγωγή για σχόλια και like στο Facebook!

Διαβάσαμε στο cretalive ότι η κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, υπέβαλε αγωγή κατά του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη, αιτούμενη αποζημίωσης 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη και βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς της. Στην αγωγή της περιγράφει και τις δραστηριότητες του εναγομένου στο Facebook που θεωρεί ότι την θίγουν. Σε σχολιασμό στο Πρώτο Θέμα διαβάζουμε ότι η κ Σχοιναράκη “επέλεξε αυτόν τον καινοφανή τρόπο για να σταματήσει την κριτική που πολλοί ασκούν στο πρόσωπο της”. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ένατη σελίδα της αγωγής.

Α.Α.

“Τελικά αυτό που με θυμώνει περισσότερο με μερικά δημόσια πρόσωπα δεν είναι όσα έκαναν χωρίς να ντρέπονται, αλλά το θράσος που συνεχίζουν να έχουν. Κι ότι μας θεωρούν μλκς (ενν. μαλάκες)… Η Βαγγελιώ Σχοιναράκη, “σύμβουλος” του πρωθυπουργού, πρώην βουλευτής, πρώην νομάρχης, δασκάλα (με βαρύγδουπες δηλώσεις της για την “αγάπη” της προς την εκπαίδευση) για μερικά 24ωρα, πριν ξαναβολευτεί σε δημόσια θέση, δηλώνει ότι ως σύμβουλος του Παπανδρέου παίρνει τόσα λίγα ώστε δεν έχει τα εισιτήρια να έρχεται από την Αθήνα στο Ηράκλειο… Να τσοντάρουμε στο εισόδημά της… Δεν φταίει κανείς, αλλά όλοι εμείς που τους κάναμε μάγκες κάτι τέτοιους και τέτοιες…”

Με αφορμή τους παραπάνω αυτούς αρχικούς ισχυρισμούς του εναγομένου άρχισε δημόσια συζήτηση για το πρόσωπό μου στον “τοίχο” του. Και μάλιστα αμέσως από το επόμενο λεπτό της δημοσίευσης. Διάλογος κατά τον οποίο ο εναγόμενος προέβη σε ακόμη πιο συκοφαντικούς, δυσφημιστικούς και υβριστικούς ισχυρισμούς σε βάρος μου. Εντείνοντας σφόδρα την ήδη συντελεσθείσα προσβολή της προσωπικότητάς μου.

2. Στις 10.57′ π.μ. μία χρήστης, “φίλη” του εναγομένου, η Α.Κ., στην ως άνω ιστοσελίδα σχολίασε: “έλεος”.

Ο εναγόμενος επεσήμανε ότι “του αρέσει” το συγκεκριμένο σχόλιο.

3. Το ίδιο λεπτό (10.57′ π.μ.), της απάντησε ο εναγόμενος “Θράσος…”, αναφερόμενος στο πρόσωπό μου.

4. Στις 10.58′ π.μ. η Ζ.Γ., “φίλη” του εναγομένου, σχολίασε: “να μην έρχεται Αλέκο!!!!!!!!!και δεν την κάλεσε κανένας και δεν την θέλει κανένας!!!!!!!!!”

Ο εναγόμενος επεσήμανε ότι “του αρέσει” το συγκεκριμένο σχόλιο.

5. Στις 11.01′ π.μ. η Α.Κ. σχολίασε εκ νέου εισάγοντας σύνδεσμο σε άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας “protagon.gr”. Και ακολούθως προέτρεψε με άλλο σχόλιο-ανάρτησή της “ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ”

6. Στις 11.02′ π.μ., η Μ.Π., “φίλη” του εναγομένου, σχολίασε “ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ???”

Ο εναγόμενος επεσήμανε ότι “του αρέσει” το συγκεκριμένο σχόλιο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.