Τρομακτική έκρηξη στην Βηρυτό .: Είδα .: Ματιά
 

Τρομακτική έκρηξη στην Βηρυτό

Γιγαντιαία έκρηξη στην Βηρυτό, ισοδύναμη με σεισμό 4,5 Ρίχτερ

Γράφει: Matia Gr
Τρομακτική έκρηξη στην Βηρυτό

Έκρηξη σε κοντέινερ με 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου, συγκλόνισε την Βηρυτό. Το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι η έκρηξη ήταν ισοδύναμη με σεισμό 4,5 Ρίχτερ. Ήδη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 78 και υπάρχουν παραπάνω από 4.000 τραυματίες.

Το νιτρικό αμμώνιο χρησιμοποιείται σαν λίπασμα από τους γεωπόνους, και από τρομοκράτες για κατασκευή βομβών. Βρισκόταν για έξι χρόνια σε κοντέινερ στο λιμάνι της Βηρυτού και εχτές, πιθανότατα ξέσπασε φωτιά πιθανότατα από ατύχημα κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλλησης, που οδήγησε τελικά στην έκρηξη. Στο λιμάνι, στο σημείο της έκρηξης, υπάρχει κρατήρας διαμέτρου 80 μέτρων και ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε μέχρι την Λευκωσία (250 χλμ απόσταση). Το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε ακτίνα 10 χλμ.

Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε C130 με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και βοήθεια για τους πληγέντες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες